Ανεπιθύμητοι: Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο

6539
hilton

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 6 μμ στα Προπύλαια με πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση στο Hilton με την νέα κατοχική εξουσία στη χώρα, την τρόικα, στην πραγματικότητα κουαρτέτο, της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ESM και του ΔΝΤ.
Στη μαζική συγκέντρωση είχαν ουσιαστική συμμετοχή η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ μαζί μαζί με πλήθος πολιτών, ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας.
Μετά την συγκέντρωση ακολούθησε μαχητική πορεία μέχρι το Hilton όπου είναι η έδρα της τρόικας, στην πραγματικότητα της κατοχικής εξουσίας και ο χώρος που διεξάγονται οι υποτιθέμενες διαπραγματεύσεις για τη σύναψη ενός τέταρτου και χειρότερου μνημονίου σε βάρος του τόπου και του λαού.
Ενός τέταρτου μνημονίου που θα υποχρεώνει σε υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα τον προϋπολογισμό ύψους 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018 σε ορίζοντα πολλών ετών, έως και δεκαετία. Θα υποχρεώνει, επίσης, σε μείωση του αφορολόγητου ορίου ώστε μόνο το επίδομα ανεργίας, περίπου, να μην πληρώνει φόρο και θα δεσμεύει, τέλος, για δραστική μείωση των συντάξεων, η οποία θα σηματοδοτεί την πτώση τους σε επίπεδα Βουλγαρίας.
Την ώρα που η πορεία έφτασε στο Hilton, μόλις πριν λίγο είχαν μπει από πλάγιες εισόδους, ως κλέφτες, στο ξενοδοχείο ο Γ. Σταθάκης και ο Μ. Παναγιωτάκης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, για «διαπραγματεύσεις» με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, Σταθάκης και Παναγιωτάκης προσήλθαν με νέες «βελτιωμένες» προτάσεις για τη διάλυση-εκποίηση της ΔΕΗ και την παράδοση του χώρου της δημόσιας ενέργειας στα ιδιωτικά συμφέροντα, πρώτα απ’ όλα τα πολυεθνικά, πράγμα που συνιστά βασικό μέρος των λεγόμενων «προαπαιτούμενων» της αξιολόγησης.
Να σημειώσουμε ότι το θέαμα που παρουσίαζε το Hilton μόλις έφτασαν οι διαδηλωτές ήταν, τουλάχιστον, εξοργιστικό και δείγμα αστυνομοκρατίας αλλά και του φόβου και του πανικού που διακατέχουν την κυβέρνηση και την κατοχική εξουσία στη χώρα.
Το Hilton ήταν πολιορκημένο γύρω-γύρω από αμέτρητες αστυνομικές κλούβες, οι οποίες ήταν τοποθετημένες η μία δίπλα-δίπλα και σε στενή επαφή με την άλλη, ώστε να μη χωράει να περάσει τίποτα ανάμεσά τους.
Το θέαμα του πολιορκημένου σιδερόφρακτου Hilton δεν ήταν μόνο τραγικό αλλά και κωμικό.
Αυτή η κυβέρνηση των τροϊκανών «υπαλλήλων», μαζί με το μνημονιακό κατεστημένο και την κατοχική εξουσία ΕΕ – ΔΝΤ, δεν έχουν κανένα μέλλον.
Αυτή η κατοχική εξουσία, που έχει καταλύσει στη χώρα κάθε άρθρο του Συντάγματος, κάθε ίχνος εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας και κάθε έννοια δημοκρατίας διατηρείται ακόμα, γιατί ως πολίτες καθόμαστε ακόμα στον καναπέ και γιατί οι αντιμνημονιακές δυνάμεις, ανεύθυνες, αδυνατούν να συμπήξουν ένα μεγάλο ενωτικό μέτωπο ανατροπής που θα διαμορφώσει μια νέα νικηφόρα πολιτική δυναμική.
Αντι-τρόικα07 Αντι-τρόικα09 Αντι-τρόικα18 Αντι-τρόικα21 Πορεία κατά της Τρόικας 2 Μαρτίου 2017 01 Πορεία κατά της Τρόικας 2 Μαρτίου 2017 04 Πορεία κατά της Τρόικας 2 Μαρτίου 2017 05 Πορεία κατά της Τρόικας 2 Μαρτίου 2017 07Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 01 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 02 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 03 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 04 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 05 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 06 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 07 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 08 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 09 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 10 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 11 Ανεπιθύμητοι - Μαχητική πορεία στο Hilton ενάντια στο τέταρτο μνημόνιο 12Αντι-τρόικα26 Αντι-τρόικα27 Αντι-τρόικα28Αντι-τρόικα35 Αντι-τρόικα37 Αντι-τρόικα39 Αντι-τρόικα41 Αντι-τρόικα42 Αντι-τρόικα45

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας