Αμετακίνητοι οι Τόσκας-Κοντονής. Πυλώνας της πολιτικής Τσίπρα η κρατική καταστολή

2831

Ενώ ανακοινώνονταν τα ονόματα των νέων υπουργών που θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση Τσίπρα, δύο γεγονότα στα οποία δεν δόθηκε καμιά δημοσιότητα από τα καθεστωτικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι αν κάτι δεν τίθεται σε καμιά περίπτωση σε αμφισβήτηση είναι η κρατική καταστολή.
Συγκεκριμένα, χθες ο απεργός πείνας αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου μεταφέρθηκε εξαντλημένος στο νοσοκομείο της Λάρισας. Ας θυμηθούμε ότι έχουν περάσει ήδη πέντε μέρες από την εξέγερση των κρατουμένων στον Κορυδαλλό, απ’ όπου, μετά από άγρια βασανιστήρια, ο νεαρός κρατούμενος μεταφέρθηκε βίαια στις φυλακές της Λάρισας. Η υπόσχεση του υπουργείου Δικαιοσύνης για επαναφορά του στον Κορυδαλλό αποδείχθηκε απάτη. Και φυσικά η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.
Μετά από τις αλλεπάλληλους θανάτους κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές, που εμφανίζουν μια πρωτοφανή για τις τελευταίες δεκαετίες συχνότητα, η υπόθεση Γιαγτζόγλου έγινε η αφορμή για μια χαρακτηριστική έκφραση «μαύρου χιούμορ» μεταξύ των φυλακισμένων: «Ο Τσίπρας κρατάει τον Κοντονή στο υπουργείο Δικαιοσύνης για αποσυμφόρηση των φυλακών μέσω θανάτων».
Δεν είναι μόνο ο Κοντονής που παραμένει στη θέση του παρά το ότι βαρύνεται με σωρεία θανάτων κρατουμένων. Στη θέση του παραμένει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας. Κι εδώ ερχόμαστε στο δεύτερο γεγονός της χθεσινής μέρας.
Πρόκειται για τις επιθέσεις των ΜΑΤ κατά των μελών της ΛΑΕ και κινήσεων που συνδέονται με το ΚΚΕ που διαμαρτύρονταν έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία όπου πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. Δυο επιθέσεις που έγιναν μία μέρα μετά την επίθεση των ΜΑΤ στην κινητοποίηση της Τρίπολης και δύο μέρες μετά την επίθεση στις εργαζόμενες στους παιδικούς σταθμούς.
Ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη περίοδος με τόσο συχνή χρήση αστυνομικής βίας και με τόσο έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές. Και είναι προφανές ότι η διατήρηση των Κοντονή και Τόσκα στις θέσεις τους αποτελεί σαφές μήνυμα του Τσίπρα προς τα κέντρα ισχύος ότι το βαθύ κράτος καλά κρατεί και η καταστολή, ως πυλώνας της πολιτικής του, συνιστά βασική επιλογή που συνοδεύει σταθερά την άσκηση της μνημονιακής πολιτικής προς όφελός τους.
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας