Αμερικανικό μαχητικό κατέρριψε drone του συριακού καθεστώτος

1899
ΗΠΑ

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος του συριακού καθεστώτος κατέρριψε αμερικανικό αεροσκάφος τύπου F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, κοντά στην πόλη Ατ Τανφ της Συρίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της δυτικής συμμαχίας, η κατάρριψη έγινε όταν αξιολογήθηκε ότι το drone έγειρε μια απειλή ενάντια στις δυνάμεις του δυτικού συνασπισμού, που υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία και το Ιράκ.
«Ένα αμερικανικό αεροσκάφος F-15 αναχαίτισε ένα μη επανδρωμένο, τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος (UAV) – τύπου Shaheed-129, ιρανικής κατασκευής – καθώς παρατηρήθηκε ότι κατευθυνόταν προς μια θέση του συνασπισμού. Όταν το UAV συνέχισε να κατευθύνεται προς την θέση χωρίς να αλλάξει την πορεία του κατερρίφθη», ανέφερε η ανακοίνωση της δυτικής συμμαχίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα απηύθυνε τη Δευτέρα αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ, μετά την κατάρριψη συριακού μαχητικού από αμερικανικές δυνάμεις.
Συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας με ανακοίνωσή του αναφέρει, όπως μετέδωσαν ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, ότι θα θεωρεί ως στόχο κάθε ιπτάμενο αντικείμενο που πετάει στον εναέριο χώρο της Συρίας στις περιοχές όπου επιχειρεί η ρωσική αεροπορία.
Μετά τις ρωσικές απειλές, η Αυστραλία ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις αεροπορικές αποστολές της στη Συρία.
«Ως προληπτικό μέτρο, οι επιχειρήσεις πληγμάτων των αυστραλιανών δυνάμεων άμυνας (ADF) στη Συρία σταμάτησαν προσωρινά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της εκπρόσωπος του στρατού της Αυστραλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας