Αμβούργο: Κοσμοπλημμύρα το Σάββατο (8 /7). Πάνω από 100.000 διαδηλωτές ενάντια στους G20. Συμμετέχει αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε

4364
Αμβούργο

Το κινηματικό ραντεβού για σήμερα Σάββατο για την μεγάλη συγκέντρωση και διαδήλωση, παρά το κλίμα φόβου που καλλιεργείται από την πλευρά της Αστυνομίας και την πρωτοφανή παρουσία της σε στεριά, αέρα και στο λιμάνι του Αμβούργου, ξεκίνησε από τις 11 το πρωί με προσυγκεντρώσεις, που διοργανώνονται σε όλα τα σημεία της πόλης του Αμβούργου και πορείες, που συγκλίνουν προς το σημείο της συγκέντρωσης.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές από τη Γερμανία, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο συρρέουν προς το κέντρο του Αμβούργου με τα πόδια, με ποδήλατα ακόμα και με βάρκες και κανό από το ποτάμι, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, που έχει ανεβάσει η iskra.

G204

Πολύ μεγάλα, πολύχρωμα, ζωηρά μαχητικά και διακριτά μεταξύ τους μπλοκ διαδηλωτών έχουν τρεις κατηγορίες οργανώσεων: τα κοινωνικά κινήματα και οι νεολαιίστικες οργανώσεις, τα συνδικάτα των εργαζομένων και οι πολιτικές οργανώσεις της Αριστεράς, με πολύ μαζική παρουσία του Die Linke, όπου είναι και η αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, που αποτελείται από το μέλος της επιτροπής πολιτικού σχεδιασμού Άλκη Αντωνιάδη και τα μέλη της ΛΑΕ Βερολίνου Πέτρο Μασουρίδη και Αθηνά Κουτσούκη (βλ. αρχική φωτογραφία).

Οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις όχι μόνο διαδηλώνουν ασταμάτητα και σήμερα Σάββατο και όλες αυτές τις ημέρες την αντίθεση τους τόσο στην παρουσία των G20 στην πόλη όσο και στην πρωτοφανή για τα γερμανικά δεδομένα αστυνομοκρατία και καταστολή.

Εδώ και τρεις ημέρες το Αμβούργο ζει δυο εκ διαμέτρου αντίθετες πραγματικότητες. Από τη μία πλευρά της «κόκκκινης ζώνης», οι ηγέτες των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη συνεδριάζουν αποκλεισμένοι και αποκομμένοι από την πραγματική κοινωνία και από την άλλη δεκάδες χιλιάδες νέοι κυρίως άνθρωποι διεκδικούν ένα μέλλον χωρίς Πόλεμο, φτώχεια, νεοφιλελεύθερες πολιτικές και ρατσισμό.

Οι μαζικές διαδηλώσεις, οι αντισύνοδοι, οι δράσεις και οι ακτιβισμοί των «από κάτω» είναι μερικές μόνο όψεις των πολύμορφων κοινωνικών και πολιτικών διεργασιών, που συμβαίνουν όλη την εβδομάδα στο Αμβούργο. Απέναντι σ΄αυτές τις ζωντανές και δημιουργικές δυνάμεις της νεολαίας και των εργαζομένων η κυβέρνηση Μέρκελ αντιπαρατάσσει 20.000 πάνοπλους αστυνομικούς, που καταφτάνουν από κάθε γωνιά της χώρας.

Το δόγμα της άγριας και πρωτοφανούς αστυνομικής καταστολής, που εφαρμόζεται στο Αμβούργο, δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός αλλά μια συντονισμένη επιχείρηση από τη μεριά του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού για την επιβολή της συμμόρφωσης προς την ηγεμονία των ισχυρών του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, συνεχίζει όλες αυτές τις μέρες τόσο τη συμμετοχή της στις δράσεις κοινωνικού και πολιτικού ακτιβισμού όσο και στις συζητήσεις με πολιτικούς φορείς της Αριστεράς.

Η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας παραβρέθηκε αρχικά, την Παρασκευή 7.7, μαζί με βουλευτές του αριστερού κόμματος Die Linke στις “ζώνες ασφαλείας”, που έχει στήσει η γερμανική αστυνομία, περιμετρικά της συνόδου των G20, με στόχο να παρέμβει στις περιπτώσεις παραβίασης των δικαιωμάτων των διαδηλωτών από την αστυνομία.

Στη συνέχεια τα στελέχη της ΛΑΕ συμμετείχαν σε διάφορες κινηματικές δράσεις, που οργανώθηκαν από κοινωνικά κινήματα στο κέντρο του Αμβούργου.

Το απόγευμα της Παρασκευής στελέχη της ΛΑΕ πήραν μέρος στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των ξένων αντιπροσωπειών, για το συντονισμό της μεγάλης πορείας του Σαββάτου.

Αργά το βράδυ, μέσα σε κλίμα αστυνομοκρατίας πραγματοποίησαν συναντηση με τα στελέχη του Die Linke Gerald kemski, Olga fritzsche και Judith Benda και τέλος με τον Fabio de Masi, Ευρωβουλευτή του κόμματος και υποψήφιο στις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου στην περιοχή του Αμβούργου.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν εκτός από τις κινητοποιήσεις των ημερών, οι ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και οι γερμανικές εκλογές. Παράλληλα, τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας έκαναν μια αναλυτική ενημέρωση για την κατάσταση στην Ελλάδα και τη συνέχιση των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα τόνισαν την “ανάγκη για την ανάπτυξη μιας αριστερής στρατηγικής πανευρωπαϊκά σε πλήρη αντίθεση με τη δομή και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκή Ένωσης”.

G202

Αμβούργο1

G201 IMG_20170708_125757 (1)

Αμβούργο

G203

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας