Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς

2069
πανδημίας

Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς.

Τώρα που φεύγει ο πολιτικός κουρνιαχτός και τέλειωσε η παράσταση, που έδωσαν κόμματα και βουλευτές στο κοινοβούλιο, σχετικά με το θέμα της αλλαγής φύλου, ας δούμε και λίγο την ουσία
Μία ουσία που σε μεγάλο βαθμό κρύφτηκε πίσω από μικροκομματικές σκοπιμότητες και της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, κυρίως της αξιωματικής.
Πρώτο: η παροχή της νομικής δυνατότητας στους πολίτες στην αλλαγή φύλου, είναι υποχρέωση κάθε πολιτισμένης και σύγχρονης Πολιτείας. Το ατομικό δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν τίθεται σε καμία «κρίση» της κοινωνίας και των άλλων, καμία σημασία δεν έχουν τα γκάλοπ πάνω σε τέτοια θέματα. Τα ατομικά δικαιώματα δεν είναι θέμα πλειοψηφιών.
Δεύτερο: Ως προς το επίμαχο περί της αλλαγής φύλου από τα 15 χρόνια, είναι όντως ένα ευαίσθητο θέμα, με διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις, με επιχειρήματα υπέρ και κατά. Η κυβέρνηση επέλεξε να προχωρήσει στην τομή αυτή, μάλλον σωστά, αλλά τέτοιου είδους αλλαγές χρειάζονται σοβαρό διάλογο, παρακολούθηση και, αν χρειαστεί και νέες παρεμβάσεις, μέσα από υπεύθυνες διαδικασίες. Αυτό κάνει μία υπεύθυνη Πολιτεία απέναντι στους πολίτες της.
Τρίτο: η παραμένουσα σε βαθύ συντηρητικό κώμα ελληνική κοινωνία, εγκλωβισμένη σε στερεότυπα άλλων εποχών, έβγαλε όλη της χολή της πάνω σε ένα θέμα, που κρύβει προσωπικά δράματα πίσω του. Ευτυχώς που η κυβέρνηση κινήθηκε έστω κι έτσι, έστω και καθυστερημένα, παρακάμπτοντας αντιδράσεις και πιέσεις. Φάνηκε μόνο τούτο στη χώρα των… Ελληναράδων: Αλίμονο στις μειοψηφίες και τους διαφορετικούς.
Τέταρτο: το θέμα μπήκε αναγκαστικά στη βάσανο της πολιτικής σύγκρουσης. Για διάφορους λόγους και κυρίως γιατί πρόβλημα έχει και το… πολιτικό φύλο της συγκυβέρνησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κυβερνά με αναχρονιστές και ακραίους συντηρητικούς, αλλά προσδοκά στη στήριξη των φιλελεύθερων και προοδευτικών κεντροαριστερών ή και δεξιών, όταν πρόκειται να προωθήσει προοδευτικές τομές.
Πέμπτο: με δεδομένο λοιπόν όταν σχεδόν όλα τα θέματα μπαίνουν στις μυλόπετρες της πολιτικής κόντρας, τα κόμματα έπρεπε να είναι ξεκάθαρα. Και να πάρουν υπεύθυνη θέση, με σεβασμό στα ατομικά δικαιώματα και τις κοινωνικές ομάδες για τις οποίες μιλάμε. Ψηφίζουμε γιατί συμφωνούμε, ή καταψηφίζουμε είτε γιατί διαφωνούμε ειδικά με το νομοσχέδιο, είτε γενικά με την παραμονή της κυβέρνησης αυτής στην εξουσία. Υπεκφυγές, ελιγμοί και ιστορίες για εξωγήινους είναι για γέλια.
Υστερόγραφο: Κρίμα για το ΚΚΕ. Μόνο θλίψη…
*Πηγή: protothema.gr

2 Σχόλια

  1. Για μένα η λεγόμενη αλλαγή φύλου είναι ένας παραλογισμός.Είναι άλλο πράμμα το βιολογικό φύλο (καθορισμένο από τον ίδιο το γενετικό μας κώδικα) και άλλο τα όποια προβλήματα με το φύλο ή το σεξ,καθώς κ οι σεξουαλικές προτιμήσεις,που εξαρτούνται από διάφορους παράγοντες,όπως ο χαραχτήρας,βιώματα στην παιδική ηλικία,την οικογένεια κλπ. Η στάση ζωής,είμαι ό,τι δηλώνω και δηλώνω ό,τι θέλω,δεν είναι,παρά ετσιθελισμός,μ’ άλλα λόγια,εθελοτυφλία.Η λογική “με πονεί το μάτι μου,το βγάνω”, είναι κακή.Δεν αντιμετωπίζονται έτσι τα προβλήματα.Ο σωστός τρόπος είναι η γνωριμία και η συμφιλίωση με τον εαυτό μας,το ” γνώθι σ’αυτόν”,που είπε κάποτε ένας γνωστός,σοφός άνθρωπος.Αυτή είναι μια φιλική συμβουλή σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικά προβλήματα και αν θέλουν,την κρατίζουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας