Ακύρωση (και) του δημοψηφίσματος για το Brexit συζητούν οι Βρυξέλλες

1607
γιούνκερ

Σαφές μήνυμα στο Λονδίνο ότι μπορεί ακόμη να παραμείνει μέλος της ΕΕ, ακυρώνοντας τη βούληση του βρετανικού λαού όπως εκφράστηκε με το δημοψήφισμα για το Brexit, στέλνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

«Εάν η δημοκρατία δεν μπορεί να αλλάξει γνώμη, παύει να είναι δημοκρατία» δήλωσε ο Τούσκ, παραφράζοντας ανάλογη φράση του Βρετανού υπουργού υπεύθυνου για το Brexit, Ντέιβιντ Ντέιβις. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι εάν δεν αλλάξουν άποψη οι Βρετανοί οι συνέπειες θα είναι αρνητικές και πρόσθεσε «οι καρδιές μας είναι ακόμη ανοιχτές για εσάς».
Τις δηλώσεις Τουσκ έσπευσε να συμπληρώσει ο Γιούνκερ, που ευχήθηκε το μήνυμα του προέδρου του Συμβουλίου «να ακουστεί καθαρά στο Λονδίνο».
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιστρέφει για μια ακόμη φορά στην παλιά τη συνήθεια να μην αποδέχεται το αποτέλεσμα δημοψηφισμάτων με τα οποία δεν συμφωνεί και να ζητά επανάληψή τους ή την ολοκληρωτική ακύρωση της δημοκρατικής εντολής. Το ερώτημα είναι εάν οι φιλο-ΕΕ δυνάμεις στο Λονδίνο θα επιχειρήσουν τώρα να χρησιμοποιήσουν αυτή την «ευκαιρία» για να ακυρώσουν τη δημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας