Αίσχος! Τσίπρας-Αναστασιάδης κατοχυρώνουν τις κυρίαρχες Βρετανικές βάσεις στην Κύπρο μέσω του κειμένου διαπραγματεύσεων ΕΕ – Βρετανίας

2228
Κύπρος

Ειδική αναφορά στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο κάνει το κείμενο των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις διαπραγματεύσεις του Brexit, όπως συμφωνήθηκε στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής των 27 κρατών – μελών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, η Ε.Ε. θα υιοθετήσει «την όποια διμερή συμφωνία κάνει η Κύπρος και το Ηνωμένου Βασίλειο, για την εφαρμογή του κεκτημένου και την προστασία των δικαιωμάτων των Κύπριων που ζουν ή εργάζονται εντός των βρετανικών βάσεων».
Η συγκεκριμένη αυτή δέσμευση στο κείμενο των διαπραγματεύσεων ΕΕ- Βρετανίας αποτελεί όνειδος, διότι επί της ουσίας, τόσο ο Ν. Αναστασιάδης, Πρόεδρος της Κύπρου όσο και ο Αλ. Τσίπρας, πρωθυπουργός της Ελλάδας ξαναυπογράφουν φαρδιά πλατιά την παραμονή των αποικιακών κυρίαρχων Βρετανικών βάσεων στην Κύπρο.
Αναστασιάδης και Τσίπρας, αντί να τονίζουν το απαράδεκτο της παρουσίας κυρίαρχων ξένων βάσεων στο έδαφος ευρωπαϊκής χώρας και να απαιτήσουν το άμεσο ξήλωμα τους, έσπευσαν εμμέσως πλην σαφώς να τις ”νομιμοποιήσουν΄΄ εκ νέου και να τις διαιωνίσουν, ζητώντας να κατοχυρωθούν απλώς τα δικαιώματα των Κυπρίων που ζουν και εργάζονται στις Βρετανικές βάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας