Ήσυχος – Βαλαβάνη στην Κριμαία: Επίσκεψη σε δημοτικό σχολείο της Γιάλτας

2111
βαλαβάνη

Επίσκεψη στο δεύτερο δημοτικό σχολείο της Γιάλτας στο περιθώριο των εργασιών του 4ο φόρουμ της Γιάλτας. Η Νάντια Βαλαβάνη και ο Κώστας Ήσυχος διαπίστωσαν υψηλό επίπεδο παιδαγωγικής διαδικασίας με μεγάλες σοβιετικές παραδόσεις ακόμα ζωντανές. Παιδιά με ποικίλες εθνικές και θρησκευτικές καταγωγές όλα μαζί σε πνεύμα χαράς, αλληλεγγύης, στη γνώση, στον αθλητισμό στο χορό, ποίηση.
Η ελληνική γλώσσα είναι γλώσσα ελεύθερης επιλογής με συμμετοχή από παιδιά διαφόρων εθνοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Σημαντική η βοήθεια του Γ. Μουράτοφ αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας.
Η Ελληνίδα δασκάλα Ειρήνη Σιβαολα μας ξενάγησε, όπου γνωρίσαμε Χαρούμενα πρόσωπα, τα ακούσαμε στα ελληνικά να τραγουδούν, να χαμογελούν. Ποιοτικά δημόσια γεύματα για όλα τα παιδιά. Ένα σχολείο υπόδειγμα με αξίες και δυναμικές που χρειάζονται στήριξη από συνδικάτα, σωματεία, φορείς στην Ελλάδα ιδιαίτερα στον τομέα των ελληνικών βιβλίων.
Η αλληλεγγύη και ο διεθνισμός παραμένουν ακόμα ζωντανές αξίες. Η απομόνωση της Κριμαίας από τη δύση εγκληματική, η συμμετοχή της Ελλάδας παράλογη. Δυναμώνουν τις σχέσεις αλληλεγγύης, αδελφικών σχέσεων με την μυθική Ταυριδα. Η Ειρήνη αποτελεί πρώτο καθήκον όλων των προοδευτικών πολιτών στη Κριμαία, στην Ελλάδα στη Ρωσία.
isixos valavani gialta2
isixos valavani gialta3
isixos valavani gialta4
isixos valavani gialta5

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας