Έχει χαθεί κάθε νομιμοποίηση για την κυβέρνηση Τσίπρα

2860
ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση Τσίπρα, η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ βρίσκεται στο σημείο που βρισκόταν η κυβέρνηση Σαμαρά το φθινόπωρο του 2014. Στο σημείο όπου μόνο χειρότερα υπάρχει για την συγκεκριμένη κυβέρνηση που πιέζεται για νέα μέτρα, που και να τα περάσει σίγουρα δεν θα είναι τα τελευταία. Στο σημείο που η εκλογική φθορά είναι ήδη μεγάλη αλλά καμία ελπίδα για ανάκαμψη δεν υπάρχει αντίθετα μόνο η περαιτέρω μείωση της είναι η πιο πιθανή εξέλιξη. Όλα αυτά συμβαίνουν τώρα, όπως συνέβη και το 2014 στον Σαμαρά γιατί χάθηκε η όποια λαϊκή νομιμοποίηση που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015!
Όταν ο Αλέξης Τσίπρας έφερε το Τρίτο Μνημόνιο μίλησε για δύο μεγάλες νίκες που κατάφερε παρά τις “υποχωρήσεις” όπως άκομψα έλεγε το φονικό μνημόνιο του.
Η πρώτη του “νίκη” ήταν το χρέος. Θυμόμαστε όλοι τον Ιούλιο του 2015 να διαλαλεί ότι οι εταίροι δέχθηκαν και τάχα που υπέγραψαν ότι το ελληνικό χρέος θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να απομειωθεί. Βέβαια όταν πέρναγαν και μετά μνημονιακά μέτρα πάλι επίπλαστα διασφάλιζαν την μείωση του χρέους και φτάνουμε σήμερα που το θέμα μείωσης χρέους κρίθηκε οριστικά. Καμία μείωση του χρέους και το μόνο που συζητάνε είναι μία τεχνική επιμήκυνση των πληρωμών του με αποτέλεσμα το 2060 το χρέος να είναι στα θηριώδη ύψη του 2012. Ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πανηγύρισαν τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που συζητά ο ESM και ο Σόιμπλε ακόμα, αφού ο δεύτερος και σήμερα ξεκαθάρισε ότι το χρέους της Ελλάδας δεν μειώνεται ούτε ευρώ.
Η δεύτερη περσινή “νίκη” του Τσίπρα ήταν τα εργασιακά. Ο πρωθυπουργός πέρσι διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι διασφάλισε να μην συνεχιστεί η απορρύθμιση στα εργασιακά και μάλιστα ότι του έταξαν ότι θα του επιτρέψουν του Έπαρχου να επαναφέρει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Το τι είχε συμφωνηθεί στα αλήθεια το βλέπουμε σήμερα. Το ΔΝΤ δεν κλείνει την αξιολόγηση αν δεν αυξηθεί το όριο των ομαδικών απολύσεων, αν δεν αλλάξει ο συνδικαλιστικός νόμος, αν οι απεργίες είναι ακόμα πιο δύσκολο να προκηρυχθούν..
Το τρίτο μεγάλο ψέμα του Τσίπρα που καθιστά πλέον άκυρη την εντολή διακυβέρνηση που πήρε πέρσι τον Σεπτέμβρη είναι το περίφημο “παράλληλο πρόγραμμα”. Θυμίζω εν τάχει ότι αυτό θα ελάφρυνε από μνημονιακά μέτρα όσους ήταν οικονομικοί αδύναμοι. Ακόμα και στην υγεία που πανηγύριζαν ότι εξασφάλισαν δωρεάν περίθαλψη σε όλους αποδείχθηκε ότι ήταν ένα μέτρο που έφερε από την μία ο Σαμαράς και το τελειοποίησαν, αλλά επί της ουσίας αφορούσε λίγους γιατί οι εξετάσεις δεν είναι εντελώς δωρεάν. Κατά τα άλλα οι οικονομικά αδύναμοι, και ΕΝΦΙΑ πλήρωσαν, και κατασχέσεις λογαριασμών για χρέη είδαν, και πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας βλέπουν να έρχονται και όλα αυτά με την ανεργία να μην μειώνεται επί της ουσίας (η όποια μικρή μείωση οφείλεται στα πολλά επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ και την μετανάστευση εργατικού δυναμικού μας που συνεχίζεται).
Όλα τα παραπάνω είναι η εξήγηση του δημοσκοπικού κατήφορου που έχει πάρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ. Ο λαός του είδε, τους έκρινε ανεπαρκείς και ψεύτες. Σαφέστατα ο Κυριακός Μητσοτάκης δεν είναι η εναλλακτική, αλλά το άλλο πρόσωπο του μνημονιακού Τσίπρα και αυτό θα πρέπει γρήγορα να καταδειχθεί από την Ριζοσπαστική Αριστερά που θα πρέπει να προτείνει ένα άλλο σχέδιο. Σχέδιο ρήξης και σχέδιο αναδιανομής του πλούτου!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας