Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων για χρέη στο Δημόσιο. Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για 1,6εκ. φορολογούμενους

2475
Δημόσιο

Το Δημόσιο και οι τράπεζες προχωρούν πιο αποφασιστικά σε μέτρα κατά των οφειλετών τους, προκειμένου το πρώτο να ενισχύσει τα έσοδα του προϋπολογισμού και οι δεύτερες να επιτύχουν τους στόχους για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων τους.

Έτσι, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα λάβει αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, κυρίως κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς, εις βάρος 1,6 εκατ. φορολογουμένων που έχουν οφειλές προς την εφορία. Περισσότερες από 530 κατασχέσεις και δεσμεύσεις διενεργούνται καθημερινά.
Ωστόσο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές συνεχίζουν να διογκώνονται με ρυθμό 1 δισ. ευρώ το μήνα. Σε ό,τι αφορά τα χρέη προς τράπεζες και ιδιώτες, οι συμβολαιογράφοι αποφάσισαν να διακόψουν την αποχή από πλειστηριασμούς, που διήρκησε 8 μήνες. Το επόμενο διάστημα θα βγουν στον σφυρί περισσότερα από 5.000 ακίνητα.
Σε περίπτωση που δεν εμφανιστούν ενδιαφερόμενοι αγοραστές, οι τράπεζες σχεδιάζουν να αγοράσουν οι ίδιες τα ακίνητα προκειμένου να αποτρέψουν περαιτέρω μείωση των αξιών και να τα αξιοποιήσουν στη συνέχεια.Ο ρυθμός εκποίησης των ακινήτων θα επιταχυνθεί από τον Σεπτέμβριο, όταν θα είναι πλήρως λειτουργική η πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η οποία δοκιμάζεται ήδη πιλοτικά.

 

1 σχόλιο

  1. Κάθε μέτρο και κάθε πράξη της κυβέρνησης με βάση τους αντισυνταγματικούς μνημονιακούς νόμους,είναι παράνομο και αντισυνταγματικό,άρα και άκυρο . Οπως και οι κατοχικές ανάλογες νομικές πράξεις,που αρκετές ακυρώθηκαν οταν έπαψε (τυπικα) η Κατοχή. Οι δικηγορικοι συλλογοι και οι συλλογοι δικαστικων επιμελητων έπρεπε ,πέρα απο άλλες ενεργειες, να είχαν απαγορεύσει στα μέλη τους,ειδικα στους δικηγορους των Τραπεζών και του Δημοσίου, να ενεργούν και να συμμετέχουν στις ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ αυτές πράξεις ληστείας . Επαίσχυντη επίσης ήταν και είναι η δουλική στάση των νομικών σχολών,που τιποτε απολύτως δεν έκαναν για να προβάλλουν στον λαό και να τον ενημερώσουν για την παράνομη φύση της μνημονιακής νομοθεσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας