Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ: Σεβασμός στον επιβάτη! Βολές κατά ΤΡΑΙΝΟΣΕ για ανταπεργία

1730
τρένα

Βελτίωση των συνθηκών για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και προσλήψεις μηχανοδηγών ζητεί η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (ΠΕΠΕ), η οποία καταφέρεται κατά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου προκήρυξε 4ωρες στάσεις εργασίας τόσο στις επιβατικές όσο και στις εμπορικές αμαξοστοιχίες, δίνοντας προτεραιότητα στον σεβασμό στον επιβάτη, λόγος για τον οποίο, όπως λέει, οι στάσεις εργασίας στα επιβατικά τρένα προγραμματίστηκαν σε ώρες που επηρεάζουν πολύ λιγότερο τη μεταφορά του επιβατικού κοινού προς και από το χώρο εργασίας του.
Η ΠΕΠΕ κατηγορεί ωστόσο τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ότι, «θέλοντας να μετατρέψει τους μηχανοδηγούς σε εξιλαστήρια θύματα για την κατάσταση που επικρατεί στον Ελληνικό Σιδηρόδρομο εδώ και δεκαετίες, προχώρησε στην αδικαιολόγητη πράξη της ανταπεργίας (lockout) αποφασίζοντας το κλείσιμο του σιδηρόδρομου για τρεις ημέρες».
Προσθέτει ότι μετά την απόφαση για το κλείσιμο όλων των δραστηριοτήτων για τρεις ημέρες και έχοντας ως πρώτο μέλημα το σεβασμό στη μετακίνηση του επιβάτη, ανέστειλε τις κινητοποιήσεις στις επιβατικές αμαξοστοιχίες την Τρίτη και Τετάρτη 30 και 31 Μαΐου 2017 αντίστοιχα.
Διευκρινίζει ότι οι κινητοποιήσεις στα εμπορικά τρένα θα πραγματοποιηθούν κανονικά όπως και η 24ωρη απεργία της Πέμπτης 1ης Ιουνίου, οπότε και θα δοθεί συνέντευξη Τύπου «για να πούμε την αλήθεια και να αναδείξουμε τις πραγματικές ευθύνες για την απαξίωση του Ελληνικού Σιδηροδρόμου», καταλήγει η ΠΕΠΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας