Άνοιγμα λιμένων του Λιβάνου στα ρωσικά πολεμικά σκάφη

2565
λιβάνου

Πηγές των ρωσικών ΜΜΕ αποκάλυψαν ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ εξουσιοδότησε τον υπουργό Αμύνης να αρχίσει συνομιλίες με τον Λιβανέζο ομόλογό του για την υπογραφή μιας συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Λιβάνου.
Κατά τις πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου Σπούτνικ, το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει το άνοιγμα των λιμένων του Λιβάνου στα ρωσικά πολεμικά και στόλους, όσο και των αεροδρομίων της χώρας για την ενδιάμεση στάθμευση αεροπλάνων της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας. Προβλέπει εξ άλλου την αποστολή Ρώσων στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων για την εκπαίδευση και την ενίσχυση των ικανοτήτων των ανδρών των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου.
Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει επίσης την ανταλλαγή πληροφοριών επί αμυντικών θεμάτων και την προαγωγή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως και στην ανάπτυξη σχέσεων στο πεδίο της κοινής εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς σχετικούς με την στρατιωτική υπηρεσία, την ιατρική, το μηχανικό και την γεωγραφία.
Το σχέδιο συμφωνίας προβλέπει ακόμη συνεργασία σε θαλάσσιες έρευνες και επιχειρήσεις διάσωσης και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της πειρατείας. Η Ρωσία θα παραχωρήσει στις λιβανικές στρατιωτικές αντιπροσωπείες το δικαίωμα να συμμετέχουν σε όλες τις ρωσικές στρατιωτικές ασκήσεις, συναντήσεις και διασκέψεις επί στρατιωτικών και αμυντικών θεμάτων.
*Πηγή: Middle East Monitor

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας