Άνεργη, ηλικιωμένη και άρρωστη, χωρίς κανένα εισόδημα: Ζει έναν εφιάλτη με κομμένο επί μήνες το ηλεκτρικό ρεύμα!

2825
Άνεργη

Σε πρωτοφανές δράμα έχει εξελιχθεί η κατάσταση της Β.Κ που ζει μόνη σε ένα μικρό χωριό στα όρια του Δήμου Ιστιαίας στην βόρεια Εύβοια.
Η Β.Κ που είναι 60 χρονών και αντιμέτωπη με σοβαρές ασθένειες είναι άνεργη εδώ και 7 χρόνια, δεν διαθέτει κανένα εισόδημα, αφού δεν μπορεί να πάρει σύνταξη, παρ’ όλον ότι έχει πίσω της δεκαετίες δουλειάς.
Η Β. Κ δεν διαθέτει περιουσιακά στοιχεία, πλην του σπιτιού που μένει και ενός μικρού αυτοκινήτου, τα οποία πήρε με δάνειο, στις περιόδους “ευμάρειας” που δούλευε, δεν το έχει αποπληρώσει και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να χάσει και το σπίτι της και να μείνει άστεγη, κυριολεκτικά στο δρόμο.
Γι αυτήν, όμως, την “περιουσιακή” της κατάσταση (!), άκουσον – άκουσον, δεν μπορεί να ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, παρ’ ότι, εν πολλοίς, συντηρείται από τα συσσίτια της εκκλησίας και την οποία στήριξη συγγενών και φίλων αλλά μέχρι πότε.
Σε αυτήν τη γυναίκα έσπευσε, λοιπόν, η ΔΕΗ, μέσω ΔΕΔΔΗΕ, να κόψει το ρεύμα και το διατηρεί εκδικητικά επί μήνες κομμένο (!), γυρίζοντας την πλάτη στην κατάστασή της, την οικονομική εξαθλίωση της και τις αρρώστιες της. Και όχι μόνο, όπως μας καταγγέλλει η ίδια, της έκοψαν το ρεύμα, ένα πρώτιστο κοινωνικό αγαθό επιβίωσης αλλά και συνάντησε μια προσβλητική, σχεδόν υβριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση από τους αρμόδιους, με κεντρικό “σλόγκαν” “Η ΔΕΗ δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα”!
Καλούμε τους αρμόδιους της ΔΕΗ να ενδιαφερθούν άμεσα για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα ζωής της Β. Κ, πριν έχουμε τραγικές εξελίξεις.
Να πάνε τώρα να επανασυνδέσουν το ρεύμα και όχι να θεωρούν ότι συντηρείται, τάχα η γυναίκα με ρευματοκλοπή”.
Ρευματοκλοπές κάνουν όσοι ξεπουλάνε κοψοχρονιά την ΔΕΗ, δίνουν “τζάμπα” στις ανταγωνίστριες ιδιωτικές εταιρείες τη φτηνή ενέργεια της και εξυπηρετούν με απαράδεκτες ληστρικές συμβάσεις, σε βάρος της ΔΕΗ, μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Τ.Κ

1 σχόλιο

  1. Αυτή είναι η κοροϊδία των διαφόρων κοινωνικών επιδωμάτων (κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ,επίδομα θέρμανσης κλπ.) που μόνο σκοπό έχουν την παρουσίαση φιλανθρωπικού προσωπείου,τη δημιουργία πελατειακής σχέσης με κάποιους εξαθλοιωμένους ανθρώπους και το διαίρει (το λαό) και βασίλευε.Είναι πολλοί οι άνθρωποι,που έχουν περιέλθει σε δεινή θέση με την καθιέρωση αυτών των επιδομάτων,σαν δήθεν αντίμετρο στην αρπαγή του λαϊκού εισοδήματος κ περιουσίας.Η Β.Κ. είχε απλά την εξαιρετική “τύχη”, να ‘ρθει η περίπτωσή της στη δημοσιότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας