Όταν το ΚΚΕ ανακαλύπτει τους …πλειστηριασμούς

5760
κουτσούμπας

Η ανακάλυψη της Αμερικής από τον Κολόμβο ήταν μάλλον “παιχνιδάκι” μπροστά στη δυσκολία του ΚΚΕ να ανακαλύψει τους πλειστηριασμούς και ακόμα περισσότερο ότι οι πλειστηριασμοί συνιστούν μέγα πρόβλημα για τις πρώτες κατοικίες των νοικοκυριών, για τα λαϊκά περιουσιακά στοιχεία, τα περιουσιακά στοιχεία των μικρομεσαίων επαγγελματιών και επιχειρήσεων και την ίδια την οικονομία.
Την ώρα που το κίνημα για την προάσπιση της πρώτης κατοικίας και των λαϊκών περιουσιών ξεκίνησε με μύριες δυσκολίες στα ειρηνοδικεία της χώρας και σιγά σιγά κλιμακώθηκε, παλεύοντας με θεούς και δαίμονες αλλά διασώζοντας κάθε βδομάδα τα σπίτια του κόσμου, το ΚΚΕ όχι μόνο ήταν ηχηρά απών αλλά και περιφρονούσε, ακόμα και συκοφαντούσε τις κινηματικές δράσεις, τις οποίες στόλιζε με πολυποίκιλα επίθετα και χαρακτηρισμούς.
Ακόμα και όταν η κυβέρνηση και το μνημονιακό μπλοκ θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ακόμα και τότε δεν ίδρωσε το αυτί του ΚΚΕ και το θέμα γι’ αυτό ήταν καταχωρημένο στα ψιλά και μάλλον στα αζήτητα.
Τώρα, όταν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών αποτελεί μια μεγάλη πολιτική πραγματικότητα στην χώρα και απειλεί το μνημονιακό κατεστημένο και το τραπεζικό κεφάλαιο, το ΚΚΕ ανακαλύπτει τα ειρηνοδικεία και για πρώτη φορά δια του ΠΑΜΕ καλεί τα μέλη των σωματείων που ανήκουν στις τάξεις του την Τετάρτη (11/10) να δώσουν το παρόν για την αποτροπή πλειστηριασμών.
Ευπρόσδεκτο, έστω και τώρα, το ΚΚΕ σε μια μάχη που βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο.
Ευπρόσδεκτο το ΚΚΕ, αρκεί βέβαια να επιδείξει μια ενωτική μετωπική στάση αλληλεγγύης με όλες τις δυνάμεις και τις συλλογικότητες που μετέχουν στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών, χωρίς ηγεμονισμούς και άγονα διαχωριστικά τείχη…
Η κοινή δράση, ο συντονισμός και η συνεργασία όλων ανεξαιρέτως των κινηματικών δυνάμεων μπορεί να φέρει αποτέλεσμα και να κάνει την διαφορά, παρά τις όποιες άλλες διαφορές.

Κ.Μ

4 Σχόλια

  1. Τελικά ποιος τους πρωτοανακαλυψε τους πλειστηριασμούς; Για να ξέρουμε σε ποιον να δώσουμε, το βραβείο!
    Πάντως όχι το ΚΚΕ! Ποιος λοιπόν; Η ΛΑΕ; Συγχαρητήρια στη ΛΑΕ! Μήπως και το ΕΠΑΜ; Μπράβο και στο ΕΠΑΜ! Μήπως και η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; Μπράβο και σ αυτήν! Και τώρα ποιος θα πάρει το χρυσό μετάλλιο,ανακάλυψης των πλειστηριασμών; Ίσως ο περισσότερο εμπαθής! Ο περισσότερο επαναστάτης! Θα δούμε ,η ιστορία ,θα δείξει! Ποιος κανιβαλιζει καλύτερα και εις βάρος ποιών!

    • Όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο για την… πραγματικότητα, έτσι;;; Προφανώς και «πονάει» αρκετούς το γεγονός, ότι το ΚΚΕ ουσιαστικά έχει ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να προσεγγίσει κινηματικούς χώρους τους οποίους μέχρι πρόσφατα κατάγγελλε, επειδή «αποπροσανατολίζουν την πάλη της εργατικής τάξης» και είναι «μονοθεματικά»!… Το πρόβλημα, αγαπητή συντρόφισσα, το έχει το ΚΚΕ και όχι εμείς ως ΛΑ.Ε, ούτε όλες οι άλλες δυνάμεις, που συμμετέχουν με συνέπεια στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών. Ας το λύσει, λοιπόν, μόνο του… Εμείς διαπιστώσεις κάνουμε, τίποτε άλλο, εν προκειμένω…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας