Ψυχρός Πόλεμος Νο2: 355 πολεμικά πλοία ενέκρινε το ναυτικό των ΗΠΑ

4414
Τουρκία

Επαναφέρεται Έκθεση-Σενάριο  για την επέκταση των πολεμικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Η βαριά ήττα των ΗΠΑ στη Συρία έχει ήδη τροφοδοτήσει σενάρια για «απάντηση» και αναζήτηση νέας ισορροπίας στην Ανατολική Ευρώπη κα την Ουκρανία. Τον Δεκέμβριο, το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ κυκλοφόρησε ένα σχέδιο για την κατασκευή 355 νέων πλοίων, το οποίο θα πιθανότατα θα απαιτήσει επιπλέον $ 5 δισεκατομμύρια στη χρηματοδότηση του.
Η αναθεωρημένη Αξιολόγηση της δομής των σκαφών επιφανείας του αμερικανικού ναυτικού θέλει  άμεσα  άλλα 47 πλοία, συμπεριλαμβανομένων ενός  αεροπλανοφόρου , 16 αντιτορπιλικών (κλάσεως «USS Zumwalt») και 18 επιθετικών υποβρυχίων (κλάσεως typhoon ). Επίσης απαιτείται η κατασκευή μεγάλων αποβατικών  πλοίων, αλλά και πολεμικών πλοίων γενικών καθηκόντων .
Το νούμερο αυτό σημαίνει  υπερδιπλασιασμό  του στόλου των ΗΠΑ ( 274 πλοίων σήμερα), ενώ, στην προ-Συρίας φάση, ο στόχος ήταν το αμερικανικό ναυτικό να φτάσει τα 308  πλοία.
Ήδη από το 2008(!) το αμερικανικό Πεντάγωνο έχει εκπονήσει έκθεση σχετικά με πόσα στρατεύματα θα χρειαστεί η Ρωσία για να εισβάλει στην Ουκρανία. Η μελέτη, βασισμένη και σε προηγούμενη μελέτη του 1995, παρέχει 3 σενάρια, βασισμένα  σε τρία επίπεδα βίας ή έντασης της απειλής. Η έκθεση είναι τόσο αναλυτική που περιέχει εκτιμήσεις για κάθε ξεχωριστή περιοχή.
Για να καταλάβει το Ντόνετσκ και το Λουγκάνσκ 26.702 έως 133.514 στρατιώτες.
Μια «γέφυρα γης» από την Κριμαία έως την Υπερδνειστερία 46.497 έως  92.994 στρατιώτες.
Για συνολικά την Ουκρανία, θα χρειαστεί επιπλέον 548.587 στρατιώτες, συνολικά 667.123 έως 865.769 στρατιώτες.
Το πραξικόπημα του Maidan αυτό ακριβώς το σενάριο σκόπευε να ενεργοποιήσει προκαλώντας πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Οι λαϊκές εξεγέρσεις στις ανατολικές επαρχίες απέτρεψαν αυτό τον εφιάλτη
Αυτό που απετράπη το 2014, επαναφέρεται τώρα.
Την Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου στο γερμανικό λιμάνι της Βρέμης, εκατοντάδες τεθωρακισμένα άρχισαν να έρχονται από τις ΗΠΑ. Εκεί φορτώθηκαν σε βαγόνια, και στη συνέχεια, στάλθηκαν  στον προορισμό τους μέσω του εδάφους της Γερμανίας και της Πολωνίας. 900 βαγόνια απαιτήθηκαν  για τη μεταφορά, με συνολικό μήκος 14 χιλιομέτρων.
Υπενθυμίζουμε ότι τα σχέδια της Ουάσινγκτον για την ανάπτυξη στην Ανατολική Ευρώπη της 3ης θωρακισμένης ταξιαρχίας έγιναν  γνωστά στα τέλη Απριλίου του 2016. 4.200 στρατιώτες, 250 άρματα μάχης και οβιδοβόλα,1.700 επιπλέον οχήματα.
Η νέα ταξιαρχία  είναι διαφορετική από τις άλλες δύο ταξιαρχίες του Στρατού των ΗΠΑ που σταθμεύουν στη Γερμανία και την Ιταλία. Η ταξιαρχία θα σπάσει σε μικρές μονάδες, οι οποίες στη συνέχεια θα τοποθετούνται σε εκ περιτροπής σε διάφορες χώρες. Ήδη και οι Βαλτικές χώρες ετοιμάζονται να «υποδεχθούν» επιπλέον ΝΑΤΟικές δυνάμεις.
Η  μεταφορά της 3ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας στην Ευρώπη ξεκίνησε νωρίτερα από το προγραμματισμένο. Αρχικά είχε προγραμματιστεί για το Φεβρουάριο 2017, μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Βαρσοβίας του ΝΑΤΟ να αναπτύξει στρατεύματα  στην Πολωνία και τις Βαλτικές Χώρες.
Η όξυνση της κατάστασης από το Αιγαίο έως τη Βαλτική δεν αποτελεί σενάριο κακογραμμένης ταινίας . Και τις εξελίξεις μπορεί να μη  τις δούμε αυτή τη φορά μόνο μέσα από τις οθόνες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας