Τσίπρας-Τσακαλώτος: Πολιτικοί υπαλληλίσκοι-ταχυδρόμοι της Lagarde και του Schaeuble

1963
Λαφαζάνης

Το τέταρτο καταστροφικό πραξικοπηματικό μνημόνιο της Lagarde και του Shcaeuble, το οποίο, ως πολιτικοί υπαλληλίσκοι ταχυδρόμοι, οι Αλ. Τσιπρας και Ευκλ. Τσακαλώτος εισάγουν προς ψήφιση σε μια καταρρακωμένη Βουλή, με τον υπερμνημονιακό Μητσοτάκη να δεσμεύεται ότι θα το εφαρμόσει, έρχεται να κουρελιάσει τη δημοκρατία και να πνίξει μέχρι οικονομικοκοινωνικού θανάτου τον τόπο και τον λαό.

Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δει φως διεξόδου μέσα στην γερμανική φυλακή της ευρωζώνης, στη νεοφιλελεύθερη ΕΕ και με πολιτικές αποικιοποίησης που υπηρετούν μια διαπλεκόμενη ολιγαρχία.

Αυτήν την ώρα η επιλογή μετάβασης στο εθνικό νόμισμα, σε ρήξη με την ΕΕ και στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, συνιστά όρο στοιχειώδους εθνικής κυριαρχίας, όρο επιβίωσης και ανασυγκρότησης, όρος ελευθερίας και δικαιοσύνης για την χώρα.

Σήμερα γύρω από ένα πρόγραμμα ακύρωσης των μνημονίων, τερματισμού της λιτότητας, στήριξης μισθών και συντάξεων, εθνικοποίησης των τραπεζών, διαγραφής του χρέους, σεισάχθειας σε ιδιωτικά χρέη, τερματισμού των ιδιωτικοποιήσεων, ανάκτησης του εθνικού πλούτου και των στρατηγικών επιχειρήσεων, παραγωγικής ανασυγκρότησης και πολυδιάστατων διεθνών οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, μπορεί με την στήριξη του λαού να ανοίξει ένας απόλυτα ρεαλιστικός και εφικτός δρόμος ανάκαμψης, ανόρθωσης, ασφάλειας και ανεξαρτησίας της χώρας.

Η εφαρμογή, στη βάση του εθνικού νομίσματος και των εθνικοποιημένων τραπεζών, μιας πολιτικής ευρείας και ευνοϊκής χρηματοδότησης των δημόσιων επενδύσεων και των μικρομεσαίων δραστηριοτήτων μπορεί να αναζωογονήσει άμεσα την παραγωγή και την οικονομία και να προσφέρει μεγάλες ανάσες με δεκάδες χιλιάδες και στη συνέχεια εκατοντάδες χιλιάδες κανονικές θέσεις εργασίας.

Η ΛΑ.Ε καλεί σε εξέγερση τον ελληνικό λαό για να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο. Κανένας στον καναπέ! Τέρμα στην απογοήτευση, τέρμα στη μοιρολατρία και στο τίποτα δεν γίνεται. Η χώρα έχει εναλλακτική λύση. Μην περιμένουμε σωτήρες. Οι λαοί οι ίδιοι σώζουν και δεν σώζονται από κανένα. Όλοι/ες να ενωθούμε και να ξεσηκωθούμε ενάντια στην τυραννία, τη νέα κατοχή και τη μνημονιακή χούντα. Το έπαθλο της τόλμης, της γενναιότητας και της αποφασιστικότητας μας θα είναι η δικαιοσύνη, η αξιοπρέπεια και η ελευθερία μας.

Τούτες τις ώρες όλες ανεξαιρέτως οι ριζοσπαστικές δημοκρατικές αντιμνημονιακές δυνάμεις χρειάζεται, πέρα από διαφορές, να ενωθούν ως μια γροθιά σε ένα μεγάλο μέτωπο ανατροπής των μνημονίων και προοδευτικής ανορθωτικής πορείας.

Δεν περισσεύει κανένας. Όλοι/ες αλληλέγγυοι στον κοινό και ωραίο αγώνα.

Όλοι/ες στην απεργία της Τετάρτης (17/5) και τις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Όλοι/ες την Πέμπτη (18/5) το απόγευμα, μέρα ψήφισης του μνημονίου – τέρατος να κατακλύσουμε το Σύνταγμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας