Τιμάμε πραγματικά τα Ολοκαυτώματα με τελετουργικές εκδηλώσεις μνήμης;

Χιροσίμα

Για την 73η “επέτειο” του Ολοκαυτώματος του Διστόμου που συμβολίζει την “πρωτιά” που υπέστη όλος ο ελληνικός λαός , όλη η Ελλάδα, στον Β΄Π.Π με πάνω από “1000”, ΑΝΑΠΟΖΗΜΙΩΤΑ & ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ.
Αντί για τις παράτες , τις καταθέσεις στεφάνων , τις θεατρινίστικες συγκινητικές ομιλίες , τις ετήσια επαναλαμβανόμενες κορώνες και τα λαγύδρια για τα “Εγκλήματα…. ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ” που δεν έχουν “καμία σχέση” με το παρόν μας (παρουσία βέβαια και “οδυρόμενων” Επισήμων της “νέας”- Γερμανίας που δεν έχει “καμία σχέση” με το παρελθόν της) και τις επαναλαμβανόμενες “Left – Σάλτσες της Αφασίας” που θα ακουστούν για … “Ποτέ ξανά Πόλεμο” ! Και τις αντίστοιχες εικόνες και “ρεπορτάζ” με τις οποίες θα μας “βομβαρδίσουν” τα βράδυ τα “progressiv – freedom & prosperity” ιδιωτικά και κρατικά Μ.Μ.Ε της Μπανανίας μας.
Όσο “σκληρό και ν’ ακούγεται” για τις ελληνικές “Μεταπρατικές – Δεξιο – Αριστερές δυνάμεις της προόδου”, μετά το 1945 διπλάσια και πολύ παραπάνω είναι τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων , δεκαπλάσιες και πολύ παραπάνω οι βόμβες που έχουν ριχτεί ήδη , όπως και οι “παράπλευρες απώλειες” σε αμάχους ( έννοια που επισημοποιήθηκε για την ανάγκη γρήγορης “νικηφόρας έκβασης ενός πολέμου” με τη ρίψη των ατομικών βομβών στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι , αλλά μας διαφεύγει).
Και επίσης εκατονταπλάσια από αυτά της “Ναζιστικής Γερμανίας” τα “Στρατόπεδα Συγκέντρωσης” που στήθηκαν σε όλο τον κόσμο, ΗΔΗ από τον Ελληνικό Εμφύλιο μέχρι τον πόλεμο του Βιετνάμ και τον σημερινό πόλεμο για μια από το 1994 δρομολογούμενη “Νέα ( διάλυση ) Μέση Ανατολή”.
Αλλά και ο “Πόλεμος στην Ευρώπη” ( εάν υποθέσουμε ότι οι “προοδευτικές δυνάμεις” με το “Ποτέ ξανά Πόλεμο” εννοούσαν/ εννοούν μόνο το “στο σπίτι τους”, την Ευρώπη ) επανήλθε – το αργότερο – από το 1990 με την διάλυση της Γιουγκοσλαβίας με αφορμή και πάλι την “Ενοποίηση της Γερμανίας” που σηματοδότησε την έναρξη του σε εξέλιξη “Γ΄Π.Π” για την επέκταση της “ελεύθερης και ισότιμης non -border καπιταλιστικής αγοράς” και την νέα “ανακατανομή/διανομή του κόσμου” ( μετά από τις “αναχρονιστικές και ξεπερασμένες” Συνθήκες και Συμφωνίες του Πότσνταμ και της Γιάλτας ).
Ο Πόλεμος στην Ευρώπη επανήλθε επίσης πιο επιτακτικά με τον Εμφύλιο στη Ουκρανία και το νέο “Drang nach Osten” των τώρα πια “συμμαχικών” Αμερικανο (ΗΠΑ)- Γερμανικών δυνάμεων.
Αφιερώνουμε αυτή τη μελέτη για τις συνέπειες της Νέας – ανοιχτής Γενοκτονίας (βλέπε Νίκος Ιγγλέσης , «Φτωχότεροι κατά 62 δις. το χρόνο»)
Η οποία επιβάλλεται σταδιακά και προγραμματίζεται κυνικά για δεκαετίες στον ελληνικό λαό από την “Νέα” – Γερμανία του Γκαίτε , του Σίλερ , της Μέρκελ , του Γκάμπριελ και του “κακούργου – στη προοδευτική φαντασίωση – Σόιμπλε”, ΔΗΛΑΔΗ των Ενώσεων Γερμανών Βιομηχάνων, Τραπεζιτών και Εξαγωγέων.
Φτωχότεροι κατά 62 δις. το χρόνο ! Υπό αυτές τις συνθήκες και αυτό το ρυθμό μπορούμε να υπολογίσουμε το που θα βρισκόμαστε μετά από μερικά χρόνια , με και χωρίς “παραγωγική ανασυγκρότηση”. Όσοι μιλάνε για την περίφημη παραγωγική ανασυγκρότηση , είτε “από τα πάνω” , είτε “από τα κάτω”, εννοούν σχεδόν αποκλειστικά την “ανασυγκρότηση” του πρωτογενούς αγροτικού τομέα και δεν θίγουν σχεδόν καθόλου τους απαγορευτικούς όρους για την όποια “ανασυγκρότηση” του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, τις “Οδηγίες” της Ε.Ε. για τη λεγόμενη “Πράσινη Πολιτική” της και τους όρους “δανεισμού” της Παγκόσμιας Τράπεζας και του “Δ.Ν.Τ” , όπως και του Παγκόσμιου ιδιωτικού Τραπεζιτικού -Χρηματοπιστωτικού Συστήματος. Συνεπώς γιατί κουράζονται ;
Σεβόμαστε την κάθε σχετική τελετή μνήμης , τις έντιμες προθέσεις και τα ειλικρινά συναισθήματα των περισσότερων Πολιτών , ΟΧΙ βέβαια των εκπροσώπων του ελληνικού και γερμανικού πολιτικού και κομματικού κατεστημένου που συμμετέχουν για να «εξαγνιστούν» μέσα από αυτές και για συσκοτίσουν τα σύγχρονα εγκλήματα τους. Αλλά όμως νιώθουμε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε την συνειδητή η ασυνείδητη υποκρισία και τον συνειδητό αποπροσανατολισμό, ο οποίος εκτός των άλλων ΠΑΝΤΑ έχει σαν σκοπό να «βγάζει λάδι» τη «νέα» Γερμανία και να την απαλλάσσει από τις ευθύνες της και τις υποχρεώσεις της.
Σε μια περίοδο – εποχή ενός εξελισσόμενου Γ΄Π.Π και ενός παρατεταμένου – ιδιόμορφου «εμφυλίου πολέμου» – που έχει κηρυχτεί «από τα πάνω» ενάντια στις κοινωνίες και των ίδιων μητροπολιτικών χωρών του καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού με σκοπό την αφαίρεση των βασικότερων πολιτικών και οικονομικών κατακτήσεων των δύο τελευταίων αιώνων , Κανείς δεν «τιμά» τους νεκρούς , το νόημα της θυσίας του προηγούμενου Π.Π και της προηγούμενης Γερμανικής κατοχής με Τελετουργικές εκδηλώσεις “μνήμης” και υποκρισίας, όταν δεν τις συνδυάζει με το παρόν , με τις νέες συνθήκες , τους νέους κινδύνους και τα νέα καθήκοντα που καλείται επιτακτικά να μελετήσει , ν΄ αποφασίσει και ν΄ αναλάβει ο ελληνικός λαός.
*Ο Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος είναι δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ.
**Πηγή: agonaskritis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας