Συνταξιούχοι Εκπαιδευτικοί: Απαιτούμε μόνιμη λύση για τη πληρωμή της επικουρικής μας

1326
σύνταξη

Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών (Π.Ε.Σ.ΕΚ): Απαιτούμε μόνιμα 12 επικουρικές συντάξεις

Έχουμε κατ’ επανάληψη επισημάνει  ότι η μετάθεση της ημερομηνίας πληρωμής των επικουρικών συντάξεων  οδηγούσε στην απώλεια μιας μηνιαίας σύνταξης.
•    Η Υπουργός,  αποδεχόμενη  (  Δεκέμβριος του 2016) αυτό που κατήγγειλαν οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί, αποφάσισε, για να δοθούν 12  συντάξεις  στο έτος,  να  πληρωθούν   δύο συντάξεις  το Δεκέμβρη του 2016 , στις   2  ΔΕΚ   η σύνταξη  του    Δεκεμβρίου   και  27 Δεκ.  η σύνταξη του Ιανουαρίου  2017».
• Με τη «λύση» που δόθηκε, τον Ιανουάριο του  2017  δε λάβαμε επικουρική  σύνταξη. Αυτό σημαίνει ότι  πρέπει  πάλι το ταμείο να δώσει δύο συντάξεις το Δεκέμβρη. Αν το ταμείο προκρίνει τη «λύση» της προηγούμενης χρονιάς, δηλ. η σύνταξη του Ιανουαρίου να πληρωθεί το Δεκέμβρη, οι  συνταξιούχοι θα λάβουν μεν 12 συντάξεις το 2017, αλλά πάλι το Γενάρη του 2018  δε θα πάρουν επικουρική.  Για  να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το ίδιο, απαιτούμε την επαναφορά του προηγούμενου τρόπου πληρωμής.
• Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί   απαιτούν οριστική λύση με τη χορήγηση 12 επικουρικών συντάξεων, τη στιγμή  μάλιστα που με τις συνεχείς μειώσεις σε ετήσια βάση έχουν χάσει   πάνω από 4 συντάξεις. Όπως  διεκδικούν και το μέρισμα που έχασαν από το ΜΤΠΥ με την καταβολή  των μερισμάτων ανά τρίμηνο  «σε  δεδουλευμένη βάση» .  Γνωρίζουν πολύ καλά ότι οι αλχημείες  αυτές έγιναν για να αφαιρέσουν από τους συνταξιούχους μία επικουρική σύνταξη  και ένα μηνιαίο  Μέρισμα. Δυστυχώς υπήρχαν  συνάδελφοι  που αποδεχόμενοι την κυβερνητική προπαγάνδα  υποστήριζαν ότι οι συνταξιούχοι δε θα χάσουν μία σύνταξη και ένα Μέρισμα. Τώρα που αποκαλύφθηκε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός σπεύδουν για δεύτερη φορά να « διορθώσουν»  την  απάτη προσωρινά με την πληρωμή της σύνταξης του Ιανουαρίου του 2018  το Δεκέμβρη του 2017.
• Οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί διεκδικούν και θα διεκδικούν όλα τα κλεμμένα και δεν πρόκειται παραιτηθούν από τους κόπους μιας ζωής, υπέρ της πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας, που καθημερινά μας ληστεύουν. Κα σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ούτε το πετσόκομμα των συντάξεων χηρείας και αναπηρίας,  η  κυβέρνηση έχει συνυπογράψει με τους δανειστές την κατάργηση των οικογενειακών επιδομάτων και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, κύριων και επικουρικών,  που θα καταφέρουν το τελειωτικό κτύπημα στους συνταξιούχους με την απώλεια  ακόμη 3 συντάξεων σε ετήσια βάση.
• Όσοι  νομίζουν ότι  θα  περάσουν  αυτά  « αβρόχοις ποσίν»  θα διαψευσθούν.  Οι νέες αυτές εξελίξεις  επιβάλλουν τη συσπείρωση όλων των συνταξιούχων -εργαζομένων  και την οργάνωση του αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης και της τρόικας. Κάθε άλλη τακτική, θα οδηγήσει στην ήττα και στην εξαθλίωση των συνταξιούχων. Η Π.Ε.Σ.ΕΚ δεσμεύεται  ότι θα δώσει όλες της τις δυνάμεις προς την κατεύθυνση αυτή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας