Η ΛΑ.Ε. με τις Ομοσπονδίες προστασίας δανειοληπτών σε Ελλάδα και Κύπρο

1628
λα.ε

Συνάντηση της ΛΑ.Ε. με την Εθνική Ομοσπονδία Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών – Καταναλωτών και το Σύνδεσμο Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου
Π. Λαφαζάνης: Θέση μας η πολύ ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) των ιδιωτικών χρεών. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα ενάντια στις κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών και συντάξεων και ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών και μικρομεσαίας ακίνητης περιουσίας.
Αντιπροσωπεία της ΛΑΕ από τους Π. Λαφαζάνη, Γραμματέα του ΠΣ της, Δ. Στρατούλη, μέλος της Π.Γ της και Δ. Φλαμιάτο μέλος του ΠΣ της, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 3 Απριλίου, στα γραφεία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με αντιπροσωπείες της Εθνικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Προστασίας Δανειοληπτών – Καταναλωτών Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Β. Κρητικό και του Συνδέσμου Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών Κύπρου, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Κ. Μελά.
Οι δυο κοινωνικές οργανώσεις ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑΕ για τις κοινές τους πρωτοβουλίες στις δυο χώρες για την προστασία των δανειοληπτών από πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, εξώσεις λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Επίσης για την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δυο κοινωνικών οργανώσεων για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται στους δανειολήπτες από την καταχρηστική στάση και συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι τράπεζες απέναντί τους και για την αποτροπή με όλα τα μέσα των εκποιήσεων των ακινήτων των δανειοληπτών, κυρίως της πρώτης κατοικίας.
Ταυτόχρονα ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε για την πρωτοβουλία τους για την ίδρυση της Πανευρωπαϊκής Ένωσης Συνδέσμων Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, για την διοργάνωση κοινών αγώνων των δανειοληπτών σ’ όλη την Ευρώπη, αλλά και για την άσκηση κοινωνικής και κινηματικής πίεσης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για θέματα που απασχολούν δανειολήπτες.
Ο Π. Λαφαζάνης αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των δύο φορέων προστασίας δανειοληπτών για την ενημέρωση που έκαναν στην αντιπροσωπεία της ΛΑΕ, δήλωσε την στήριξη του στις κοινές τους πρωτοβουλίες και αγώνες για την προστασία της λαϊκής κατοικίας, περιουσίας  και των καταθέσεων στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Επίσης τους ενημέρωσε για τις πολιτικές, κινηματικές, αλλά και νομικές πρωτοβουλίες της Λαϊκής Ενότητας και του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών ενάντια στην αρπαγή της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, που προωθείται με ηλεκτρονικούς πλέον πλειστηριασμούς, αλλά και ενάντια στις μαζικές κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων στην χώρα μας.
Τέλος ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στις προτάσεις της Λαϊκής Ενότητας για την προστασία της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας με κύρια αιχμή την πολύ ευρεία σεισάχθεια (διαγραφή) των χρεών προς τις τράπεζες, Δημόσιο, ΟΤΑ κλπ.
Ομοσπονδία3 Ομποσπονδία6

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας