Προγραφές εργαζομένων από «Ελεύθερο Εμποροϋπάλληλο» που «ΤΖΑΚίζει» τη λειτουργία των συνδικάτων

1636
προγραφές εργαζομένων

Συνδικαλιστικό αίσχος από τους «Ελεύθερους Εμποροϋπαλλήλους» – Ακόμα και οι εργοδότες δεν τόλμησαν ποτέ να σύρουν το Σωματείο στα δικαστήρια. 
Συνδικαλιστής ή… «προγραφέας» άλλων συνδικαλιστών και μάλιστα προς όφελος των εργοδοτών, από τη στιγμή που επιχειρεί να πάρει δικαστικές αποφάσεις μέσω των οποίων γίνεται εξωτερικές παρεμβάσεις στην εσωτερική διοίκηση των συνδικάτων; Στην περίπτωση του επικεφαλής των «Ελεύθερων Εμποροϋπαλλήλων» της Πάτρας ισχύει το δεύτερο.
Όπως καταγγέλλει, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας –στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να ρίξει τη διοίκηση του Σωματείου- έσυρε την πρόεδρο και τρία μέλη του διοικητικού συμβουλίου στα δικαστήρια, με κατηγορίες που κατέπεσαν στο δικαστήριο.
Το χείριστο όμως των ενεργειών του είναι ότι άσκησε αγωγή για το γεγονός ότι δεν του παραδόθηκαν οι διευθύνσεις της κατοικίας και της εργασίας, τα προσωπικά τηλέφωνα και τα τηλέφωνα εργασίας των εργαζομένων – μελών μας. Μάλιστα, «με τη γνωστή δικομανή τακτική του είχε καταφέρει να πάρει δικαστική απόφαση, ώστε να του παραδοθούν εντός 12 ωρών, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν να δοθούν προσωπικά τους δεδομένα. Έτσι και έγινε, του δόθηκαν τα στοιχεία μόνο όσων εργαζομένων συμφώνησαν».

Με λίγα λόγια, με τις ενέργειές του, έβαλε την αστική δικαιοσύνη να επέμβει σε συνδικαλιστική λειτουργία. Και αυτό εξάλλου υπογραμμίζει ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Πάτρας, που άσκησε έφεση: «Μια τέτοια απόφαση του δικαστηρίου, θα αποτελεί δεδικασμένο για όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, που πλέον θα είναι υποχρεωμένα να δίνουν τα προσωπικά δεδομένα των μελών τους στον κάθε ένα και να διακινούνται σαν Φεϊ Βολάν και στους εργοδότες», με αποτέλεσμα να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Οι λεγόμενοι «Ελεύθεροι Εμποροϋπάλληλοι», ο επικεφαλής των οποίων «τόλμησε» αυτό που ούτε οι εργοδότες δεν τόλμησαν να κάνουν ενάντια στο ιστορικό σωματείο μας.

Κι όμως! Ο άκαπνος αυτός, αλλά δικομανής «συνδικαλιστής» το τερμάτισε!

Δυστυχώς, η συνδικαλιστική του δράση εξαντλείται στο να σέρνει το Σωματείο μας και τα μέλη της Διοίκησής του συνεχώς στα δικαστήρια, όπου ισχυριζόμενος ότι μπορεί να φανταστεί κανείς, επιδιώκει με κάθε τρόπο να ρίξει την εκλεγμένη διοίκηση του σωματείου (στην οποία είναι και ο ίδιος μέλος!) μπας και κάποτε καταφέρει να το «εκπορθήσει» και να το παραδώσει στην πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου.

Εχθές (24/01/2017) στα Δικαστήρια της Πάτρας, παίχτηκε για μια ακόμα φορά το θέατρο του παραλόγου, καθώς ο «ελεύθερος εμποροϋπάλληλος» είχε υποβάλλει ποινική (!!) αγωγή ενάντια στην Πρόεδρο και σε 3 μέλη του Δ.Σ.

Οι ισχυρισμοί του, δηλαδή ότι η Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι στον κλάδο, και ότι το αποτέλεσμα των εκλογών του 2014 (3 χρόνια πριν δηλαδή), έχει νοθευτεί λόγω συμμετοχής μελών που δεν ανήκουν στον κλάδο, κατέπεσαν στο δικαστήριο, το οποίο ουσιαστικά επιβεβαίωσε τη νομιμότητα των εκλογών και την καθόλα νόμιμη εκλογή των συνδικαλιστών που κατηγορούσε.

Δεν σχολιάζουμε βέβαια το γεγονός ότι ως άλλος Ηρακλής Πουαρό, προκειμένου να στηρίξει την αγωγή του, έπαιρνε σβάρνα επιχειρήσεις για να μάθει ποιος δουλεύει και που, χωρίς καν να σκεφθεί ότι έτσι εκθέτει τα μέλη μας στο έλεος της εργοδοσίας.

Η άλλη κατηγορία για την οποία άσκησε ποινική αγωγή, αφορούσε το γεγονός ότι δεν του παραδόθηκαν οι διευθύνσεις της κατοικίας και της εργασίας, τα προσωπικά τηλέφωνα και τα τηλέφωνα εργασίας των εργαζομένων – μελών μας. Μάλιστα, με τη γνωστή δικομανή τακτική του είχε καταφέρει να πάρει δικαστική απόφαση, ώστε να του παραδοθούν εντός 12 ωρών, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι οι εργαζόμενοι συμφωνούν να δοθούν προσωπικά τους δεδομένα. Έτσι και έγινε, του δόθηκαν τα στοιχεία μόνο όσων εργαζομένων συμφώνησαν.

Το δικαστήριο ωστόσο, παρέβλεψε την ουσία και καταδίκασε την Πρόεδρο του Συλλόγου μας. Έναντι της απόφασης αυτής ασκήσαμε ήδη έφεση.

Σημειωτέον ότι μια τέτοια απόφαση του δικαστηρίου θα αποτελεί δεδικασμένο για όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, που πλέον θα είναι υποχρεωμένα να δίνουν τα προσωπικά δεδομένα των μελών τους στον κάθε ένα και να διακινούνται σαν Φεϊ Βολάν και στους εργοδότες.

Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία, το Εργατικό Κέντρο Πάτρας και την ΟΙΥΕ να πάρουν θέση.

Επί της ουσίας όμως, το Σωματείο μας διά του Προεδρείου του δηλώνει κατηγορηματικά ότι και καλώς και ορθώς έπραξε, και δεν χορηγεί ούτε πρόκειται να χορηγήσει χωρίς τη συναίνεση των εργαζομένων προσωπικά στοιχεία, σε υποτιθέμενους συνδικαλιστές και τα οποία όπως αποδείχθηκε μπορούν να στοχοποιήσουν τους εργαζόμενους στην εργοδοσία.

Χωρίς να μας πτοούν οι καθημερινές εργοδοτικές αυθαιρεσίες και οι συνεχείς δικαστικές διώξεις κάποιων σας δηλώνουμε ότι:

Εμείς θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας στηρίζοντας ενεργά, ως έχουμε υποχρέωση, όλους τους συναδέλφους του κλάδου μας και τους καλούμε να συσπειρωθούν στο σωματείο μας ώστε από κοινού να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας και να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις από οπουδήποτε και αν προέρχονται…!!!

*Πηγή: ergasianet.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας