''Πονηριές'' Βαρουφάκη για τις Γαλλικές Προεδρικές εκλογές!

3781

Το Diem 25 του Γιάννη Βαρουφάκη καλεί (!) τους προοδευτικούς πολίτες της Γαλλίας να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές έναν από τους υποψηφίους Αμόν, Μακρόν, Μελανσόν!!!
Κατ’ αρχάς, αυτό το βαρύγδουπο: το Diem 25 (!) καλεί τι να ψηφίσουν οι Γάλλοι (!), είναι αρκετά μικρομέγαλο και ψοφοδεές.
Σιγά μην περιμένουν με ανυπομονησία και αγωνία οι προοδευτικοί πολίτες της Γαλλίας να τους υποδείξει ο Γιάνης Βαρουφάκης τι θα ψηφίσουν στη χώρα τους.
Το πιο αποκαλυπτικό, όμως, είναι ότι το Diem 25 προτείνει τρεις υποψηφίους για να έχουν υποτίθεται επιλογή, ενώ στην ουσία, με τον τρόπο που θέτει το όλο σκεπτικό του, προτιμά σαφώς τον εκλεκτό του Γαλλικού αστισμού και τυφλό ευρώπληκτο, Μακρόν.
Και μόνο, άλλωστε, το ότι θέτει και τον Μακρόν ανάμεσα στις προτεινόμενες επιλογές, δείχνει σαφώς την προτίμηση στο πρόσωπο του.
Άλλωστε, όπως γράφει και ο Γ. Βαρουφάκης στην ΕΦΣΥΝ (8/4) για να απορρίψει ο ίδιος και χονδροειδώς την επιλογή Μελανσόν: ”Όσο κακή και τρισάθλια και αν είναι η σημερινή ΕΕ, η κατάργηση – κατάρρευση της θα φουντώσει την κρίση και, εν τέλει, θα ωφελήσει μόνο την Εθνικιστική Διεθνή και όχι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις”.
Επομένως, κατά Βαρουφάκη, ΕΕ και ξερό ψωμί και με οποιοδήποτε τίμημα!
Υ.Γ: Ο Γιάνης Βαρουφάκης απορρίπτει ουσιαστικά τον Μελανσόν, διότι, όπως λέει, οι προτάσεις του μπορεί να οδηγήσουν στην κατάργηση της ΕΕ!
Ο Γ. Βαρουφάκης, με την φόρα που έχει πάρει, δεν μπορεί να δει ότι ο Μελανσόν, όχι μόνο δεν είναι απειλή για την ΕΕ αλλά και ότι με την πρόοδο της προεκλογικής εκστρατείας στην Γαλλία, βάζει δυστυχώς όλο και περισσότερο νερό στο κρασί του σε σχέση και με την αμφισβήτηση του ευρώ.
Η ευρω–πληξία, όμως, συχνά τυφλώνει.

1 σχόλιο

  1. Καλημέρα, καλή βδομάδα!
    Το εύστοχο αυτό άρθρο -έμαθα πολλά!- τελειώνει με τη φράση “Η ευρω–πληξία, όμως, συχνά τυφλώνει.” Αχ, ΙΣΚΡΑ, τελικά πάλι ντρέπεσαι (ή το θεωρείς ποταπό;) να πείς τα πράγματα με το όνομά τους; “Σοροπληξία”, και όχι γενικώς “Ευρωπληξία”…
    Εξηγούμαι: Εκτιμώ -είμαι σχεδόν βέβαιος- ότι αν αύριο “η γραμμή Σόρος” γίνει “αντι-ευρωπαϊκή” -για την ακρίβεια αντι-ΕΕ*- θα βλέπαμε (ώ της έκπληξης) το Diem25 να γίνεται “αντι-ευρωπαϊκό”, “αντι-ΕΕ”, και… πολύ φιλο-ΗΠΑ, αν και όχι…”φιλο-Τραμπ”!
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Γνωρίζοντας τις σχέσεις Σόρος – “antifa” ειδικά τελευταία λόγω του κοινού «αντι-Τραμπ» αγώνα, την παραπάνω κριτική μου ΔΕΝ την θεωρώ “εκ του ασφαλούς”.
    Καλή Ανάσταση,
    Ερικ Ερυθρός – κατά κόσμο Θ. Ηλιάδης
    ΥΣ1 Γιατί ΚΑΙ ονοματεπώνυμo; Ο Γιάνης υπήρξε στενός παιδικός φίλος. Οι αρχές μου επιβάλλουν, διπλά, όποια κριτική του ασκώ (τόχω κάνει ενίοτε από το 2013 – φυσικά όχι από μνημονιακή σκοπιά) να μη κρύβεται πίσω από ψευδώνυμα ή “nome du plume”. Πιστεύοντας ότι μελετά την ΙΣΚΡΑ και όσα γράφει για τον ίδιο, θεωρώ ότι έτσι του δίνεται η ευκαιρία να αποκρούσει συγκεκριμένη κριτική ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ατόμου, αν τη θεωρεί άδικη. Θα ανταπαντήσω συγκεκριμένα, οπότε… χρήσιμη πολιτική αντιπαράθεση.
    ΥΣ2 “Όταν το ψέμα βασιλεύει η αλήθεια είναι επαναστατική πράξη” (Λένιν ή Όργουελ? – δεν καλοθυμάμαι)
    * Πως/γιατί μπορεί να συμβεί αυτό; Υποθετικά: Αν (μεγάλο ΑΝ, δυστυχώς) τελευταία στιγμή “οι Ευρωπαίοι” δε δεχτούν να μετέχουν σε «θερμή δράση» κατά της Ρωσίας (π.χ. με δικαιολογία την… 625η εισβολή της στην Ουκρανία… – !!! Πόσες φορές δεν έχουν αναγγείλει «ρωσική εισβολή»;) Επίσης θυμίζω ότι ο Σόρος έχει ήδη από το 2014 (!) προτρέψει την ΕΕ να πολεμήσει τη Ρωσία χρηματοδοτώντας την Ουκρανία έτσι ώστε να μη χρειαστεί να την πολεμήσει η ίδια. Βλέπε «Ξύπνα Ευρώπη!», NY Review Of Books, 20-11-14. http://www.nybooks.com/articles/2014/11/20/wake-up-europe/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας