Λαφαζάνης στο Πλατύ Ημαθίας στην ΕΒΖ: Η λύση για την ζάχαρη

2970
λαφαζάνης
Επίσκεψη στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του εργοστασίου κο Σοφοκλή Μηνούδη, με εκπροσώπους των εργαζόμενων και των τευτλοπαραγωγών και συζήτησε μαζί τους για τα θέματα που τους απασχολούν, σχετικά με την λειτουργία του εργοστασίου.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης παίρνοντας τον λόγο μετά την εισήγηση του διευθυντή του εργοστασίου τόνισε χαρακτηριστικά: «Η βιομηχανία ζάχαρης είναι ένα παραγωγικό διαμάντι για την βιομηχανία της Ελλάδος. Δυστυχώς οι κυβερνητικές πολιτικές και η εγκατάλειψη της πρωτογενούς αγροτικής παραγωγής την έχουν οδηγήσει σε ένα σημείο δύσκολο, αλλά μπορεί να είναι  ένα σημείο αφετηρίας αν γίνουν τολμηρές παρεμβάσεις και συγκεκριμένες κινήσεις.
Πρώτη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι η πληρωμή των τευτλοπαραγωγών για την παραγωγή του 2017. Η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις και να πληρώσει τους παραγωγούς μέχρι το τέλος του έτους ώστε να ενθαρρύνουμε τους παραγωγούς για την νέα καλλιεργητική περίοδο. Αυτή η κίνηση είναι θεμελιώδης και καθοριστική για το μέλλον της ΕΒΖ.
Δεύτερη παρέμβαση είναι η απεμπλοκή της Τράπεζας Πειραιώς από την βιομηχανία ζάχαρης. Η ληστρική αυτή Τράπεζα όπως τόνισε  είναι ο νεκροθάφτης της αγροτικής παραγωγής . Λειτουργεί ληστρικά, καταδεφιστικά  και άρπαξε από την Αγροτική Τράπεζα την βιομηχανία.  Η ΕΒΖ δεν χρωστάει τίποτα στην Τράπεζα Πειραιώς αντίθετα η Πειραιώς χρωστάει στην Βιομηχανία Ζάχαρης για το κακό που της έχει κάνει και η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία για την διαγραφή των χρεών της βιομηχανίας στην Τράπεζα. Είναι μια πρωτοβουλία δικαίου απαραίτητη για την επιβίωση της βιομηχανίας και την τόνωση της εγχώριας παραγωγής .
Τα εργοστάσια στην Σερβία δεν πρέπει να πωληθούν διότι είναι δυναμικά κερδοφόρα εργοστάσια τα οποία βοηθούν την βιομηχανία ζάχαρης συνολικά και είναι βασικό θεμέλιο για την συνέχιση της λειτουργίας της βιομηχανίας, άρα καμία συζήτηση για πώληση δεν είναι για το καλό της βιομηχανίας . Τέλος ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας τόνισε ότι πρέπει να αναπτυχθούν συνεργασίες με άλλες εταιρείες από το εξωτερικό όπως αυτή που είχε γίνει με εταιρείες από την Βραζιλία η οποία δεν καρποφόρησε, υπάρχουν όμως δυνατότητες συνεργασίας με άλλα εργοστάσια τα οποία θα βοηθήσουν την βιομηχανία να ανοίξει τα φτερά της σε άλλες αγορές όπως αυτή της Ρωσίας, κίνηση η οποία θα δώσει πνοή στη βιομηχανία και θα την καταστήσει  ανταγωνιστική απέναντι στα άλλα εργοστάσια.»
Να σημειώσουμε ότι πριν  την αναχώρηση του προέδρου της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτη Λαφαζάνη ο πρόεδρος των εργαζομένων του εργοστασίου στο Πλατύ Στέργιος Στραντζαλης, τον ευχαρίστησε γιατί χάρις στις προσπάθειες του ως υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2015, κατάφερε να διασώσει την λειτουργία του εργοστασίου.

Δείτε το βίντεο:

Φώτο:


*Πηγή: Στέλιος Νίκας, emvolos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας