Ο Τσίπρας δείχνει ως ανεπιθύμητους πραξικοπηματίες τους 8 Τούρκους

1829
έκδοση

Με μια απάντηση του στο πρακτορείοo Anadolou που δίνει ”εξετάσεις” στο καθεστώς Εrdogan, o . Τσίπρας δείχνει ως ανεπιθύμητους πραξικοπηματίες τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που ζητούν άσυλο στη χώρα μας, ενώ κρατά τυπικά τα προσχήματα, δηλώνοντας ότι σέβεται τις σχετικές αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης.
Ο Αλ. Τσίπρας δίνει σχεδόν εφ’ όλης της όλης πιστοποιητικά στην Άγκυρα ενόψει της έλευσης Erdogan.
H ερώτηση του Αnadolou και η απάντηση Τσίπρα:
Ερώτηση: Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί κατέφυγαν στην Ελλάδα αιτούμενοι άσυλο. Το δε αίτημα της Τουρκίας για έκδοσή τους απερρίφθη από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που δοθεί θετική απάντηση στο αίτημά ασύλου τους, πώς θα το κρίνατε εσείς ως Πρωθυπουργός μιας χώρας που έχει ταλαιπωρηθεί από πραξικοπήματα;
Αλ. Τσίπρας: Δεν μπορώ να σχολιάσω αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Είναι ανεξάρτητη από την εκτελεστική και οι αποφάσεις της επί συγκεκριμένων περιπτώσεων είναι, ασφαλώς, απολύτως σεβαστές. Από αυτή την αφετηρία, η θέση μου ήταν πάντοτε απολύτως σαφής ότι πραξικοπηματίες δεν είναι επιθυμητοί στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζουμε την συνεργασία μας σε ζητήματα ασφάλειας και δικαιοσύνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας