Ο συριακός Στρατός χτυπά στρατιωτική συνάντηση Ισραηλινών, ισλαμιστών και φιλοδυτικής συριακής «αντιπολίτευσης»

3915
οαχο

Την Παρασκευή (30/6) ο Συριακός Αραβικός Στρατός κατάφερε βαρέα πλήγματα σε θέσεις της Hay’at Tahrir al-Sham (HTS), παλαιότερα γνωστής ως Jebbhat Al-Nosra, θυγατρικής της Al-Qaeda και των συμμάχων της του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) στην Χαμντανία, νότια της πόλης Αλ-Μπάαθ στην επαρχία της Κουνέιτρα.
Οι δυνάμεις του συριακού Στρατού ξεκίνησαν επίσης μια νέα προσπάθεια να επανακτήσουν μερικά σημεία ανάμεσα στην Αλ-Μπάαθ και την Χαμντανία, όμως ήταν αδύνατον να συνεχίσουν την επίθεσή τους εξαιτίας των βομβαρδισμών από την πλευρά του Ισραήλ.
Η ισραηλινή Αεροπορία χτύπησε ένα τεθωρακισμένο όχημα και μία συστοιχία πυροβολικού των 105 mm του συριακού Στρατού στην κωμόπολη Σαμαντανία Αλ-Σαρκία και στα περίχωρα της Αλ-Μπάαθ.
Σύμφωνα με πηγές του συριακού Στρατού, ισραηλινά drones πετούν ακόμη πάνω από την Αλ-Μπάαθ. Φιλοκυβερνητικές συριακές πηγές σημείωναν, ότι το ισραηλινό χτύπημα ήλθε αφότου το συριακό Πυροβολικό χτύπησε μία συνάντηση που συμπεριελάμβανε Ισραηλινούς αξιωματούχους των Δυνάμεων Ασφαλείας και στρατιωτικούς διοικητές του FSA και της HTS στην παλιά πόλη της Κουνέιτρα.
Πηγές του συριακού Στρατού επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό της συνάντησης ανάμεσα σε διοικητές μονάδων της HTS και του FSA και επιβεβαίωσαν ότι ισραηλινά ασθενοφόρα μπήκαν στο συριακό έδαφος και απομάκρυναν ορισμένο αριθμό τραυματιών, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν την παρουσία Ισραηλινών αξιωματούχων των Δυνάμεων Ασφαλείας στη συγκεκριμένη συνάντηση.
*Πηγή: southfront.org, Μετάφραση: Βασίλης Μακρίδης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας