Ο Σεραφείμ, ο Ερντογάν, η Ελισάβετ και ο Καντάφι

1600
διαστροφές
Το ‘χει χούι φαίνεται ο μητροπολίτης Πειραιώς να προσπαθεί να βρεθεί στη δημοσιότητα στέλνοντας γράμματα δεξιά και αριστερά, αλλά πάντοτε σε ηγέτες που τους κάνει κήρυγμα!
Φαίνεται ότι ακόμα και ευσεβέστατα μέλη του ποιμνίου του μητροπολίτη Πειραιώς τα ‘χασαν κανονικά διαβάζοντας την επιστολή που ο ιεράρχης απηύθυνε στον Ερντογάν καλώντας τον να… απαρνηθεί το “δαιμονιώδες Ισλάμ” και να βαφτιστεί χριστιανός στο Φανάρι με… νονό τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Γιατί μόνο έτσι εξηγείται ότι ξαφνικά, αρκετές ημέρες απ’ όταν έστειλε την επιστολή στην Άγκυρα και κάμποσες απ’ όταν αποφάσισε να την δώσει στη δημοσιότητα, ο μητροπολίτης τα γύρισε και άρχισε να δίνει εξηγήσεις για τα γιατί και τα πώς αυτής της “παρέμβασης”.
Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία εκδοχή του Άγιου Πειραιώς, όλα έγιναν κατόπιν αιτήματος “Τούρκων που εμφανίζονται μεν σαν μουσουλμάνοι αλλά στην πραγματικότητα είναι πιστοί στον τριαδικό θεό” και ήθελαν με αυτό το κόλπο να κυκλοφορήσει ευρέως η κατά Σεραφείμ “αποδόμησις της ψευδοθρησκείας”.
Όπως μάλιστα μάς πληροφορεί ο μητροπολίτης όλα πήγαν κατ΄ευχήν αφού η 37σέλιδη επιστολή έχει ήδη “σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συγκεκριμένο κείμενο έχει 4.158.354 ‘χτυπήματα’ και συνεχίζεται η κυκλοφόρησίς του”!
Προφανώς δεν έχουμε κανέναν λόγο να αμφισβητήσουμε την αλήθεια όσων λέει ο ιεράρχης, ούτε τους πολυπληθείς μοναδικούς αναγνώστες, ούτε τα πάμπολλα like, ούτε τα share, ούτε γενικά το σουξέ του αποδομητικού λόγου του μητροπολίτη. Προκαλεί όμως εντύπωση ότι κ. Σεραφείμ (περιέργως;) έχει ξεχάσει ότι συνηθίζει να παρεμβαίνει πολιτικά, “συνομιλώντας” -έστω και δια επιστολών- με διάφορους πολιτικούς ηγέτες.
Να του θυμίσουμε λοιπόν, μιας και αυτός μάλλον το έχει λησμονήσει, ότι πριν από μερικά χρόνια, το 2010, όταν ο μακαρίτης πια ηγέτης της Λιβύης ήταν στα ντουζένια του, ο σεβασμιότατος είχε αποστείλει επιστολή στον… Καντάφι, προτρέποντας και αυτόν, όπως τώρα τον Ταγίπ Ερντογάν, να δεχτεί “τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν σαν Σωτήρα και Λυτρωτή”.
Η διαφορά -όπως φαίνεται- είναι ότι τότε ο μητροπολίτης Πειραιώς είχε παρέμβει αυτοβούλως, ενώ τώρα ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση των… μουσουλμάνων που δεν είναι μουσουλμάνοι αλλά χριστιανοί.
Αξίζει επίσης να θυμίσουμε ότι το 2010, ο κ. Σεραφείμ είχε απευθυνθεί και στην βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ όχι βέβαια για να την καλέσει να βαφτιστεί αφού αυτό ήδη είχε συμβεί, αλλά για να της ζητήσει να αφαιρέσει τον τίτλο ευγενείας που είχε απονείμει στον… ‘Ελτον Τζον, γιατί, όπως επισήμαινε ο μητροπολίτης, ο γνωστός μουσικός είχε αποπειραθεί “να προσβάλει το θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος, σταυρωθέντος και αναστάντος Υιού του Θεού”.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ειλικρινά απορώ πώς γίνεται να το “ξεχνάει” ο Άγιος Πειραιώς, είναι ότι παρόμοια “επιστολική” παρέμβαση έχει κάνει και το 2012, ζητώντας από την (τότε) γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα να επανεκτιμήσει τα “επιστημονικά, φιλοσοφικά και ιστορικά δεδομένα” και να αποκηρύξει τον… αθεϊσμόν.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, και με όλη αυτήν την κρίση επιστολογραφίας του μητροπολίτη, το περίεργο δεν είναι γιατί η Αλέκα Παπαρήγα, η βασίλισσα Ελισάβετ, ο Καντάφι ή ο Ερντογάν δεν του… απάντησαν. Το περίεργο είναι πώς ο αρχιεπίσκοπος και η Ιερά Σύνοδος δεν βλέπουν τίποτε “περίεργο” και σφυράνε αδιάφορα.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος.
*Πηγή: news247.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας