Ο Γ.Τόλιος από Αλέξ/πολη: Η πολυδιάστατη εξωτερική στρατηγική απάντηση στις προκλήσεις της Τουρκίας

1551
αποτελέσματα

«Η εφαρμογή πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, παράλληλα με την κατάργηση των Μνημονίων και της Ευρω-επιτροπείας, προβάλλει ως ζωτική ανάγκη για ένα ελπιδοφόρο μέλλον τον ελληνικού λαού και της χώρας» !
Κατά την περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη (12/3/18), ο Γιάννης Τόλιος μέλος της Π.Γ. της ΛΑΕ, σε συνέντευξη στα τοπικά «μ.μ.ε.», για τις «Τρέχουσας Πολιτικές Εξελίξεις στην Οικονομία και στα Εθνικά Θέματα», τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η Αλεξανδρούπολη και η ευρύτερη περιοχή της Θράκης, όπως και η περιοχή του Αιγαίου και η ΑΟΖ της Κύπρου, δέχονται τις πιέσεις μιας αυξανόμενης επιθετικότητας του καθεστώτος Ερντογάν. Ειδικότερα η σύλληψη και παρατεταμένη κράτηση των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, υπερβαίνει τα όρια ενός μικρής σημασίας συμβάντος, ενώ κοινή λογική επιβάλλει την άμεση απελευθέρωση τους. Από την άλλη είναι ακατανόητη η στάση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που ως «Πόντιοι Πιλάτοι» νίπτουν τας χείρας τους, ενώ η ΕΕ περιορίζεται σε λεκτικές επισημάνσεις, υποβαθμίζοντας το γεγονός ότι το καθεστώς Ερντογάν αμφισβητεί και ουσιαστικά παραβιάζει, τα σύνορα της ΕΕ τόσο στο Αιγαίο όσο και στην Κύπρο.
Οι παραπάνω εξελίξεις, φέρνουν στο προσκήνιο το χρόνια έλλειμμα στην εξωτερική πολιτική της χώρας και υποταγή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς και των προηγούμενων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στους ευρωαταλαντικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Η ανάγκη μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, παράλληλα με την κατάργηση των Μνημονίων και της Ευρω-επιτροπείας, προβάλλει ως ζωτική ανάγκη για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Μόνο στα πλαίσια μιας τέτοιας πολιτικής, μπορούν να αξιοποιηθούν τα πλεονεκτήματα της ανάπτυξης ισότιμων και αμοιβαία επωφελών σχέσεις με όλες τις χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και ιδιαίτερα των Βαλκανίων και της Μεσογείου, στον ενεργειακό, βιομηχανικό, αγροτικό, τουριστικό, κλπ τομείς.
Ο ελληνικός λαός βιώνει σχεδόν δέκα χρόνια τις πολιτικές Μνημονίου, που φτωχοποιούν σταθερά μισθωτούς και συνταξιούχους, δημεύουν τη λαϊκή περιουσία, λεηλατούν τις δημόσιες επιχειρήσεις και στρατηγικές υποδομές της χώρας, εξανδραποδίζουν τη νεολαία. Η Ελλάδα με το καθεστώς επιτροπείας της Ευρωζώνης δεν έχει μέλλον. Χρειάζεται μια πολιτική κατάργησης της λιτότητας, διακοπής εξυπηρέτησης του χρέους, εθνικοποίησης των τραπεζών, παραγωγικής ανόρθωσης, σεισάχθειας χρεών λαϊκών νοικοκυριών, δραστική μείωση ανεργίας και ανακατανομή εισοδήματος υπέρ μισθωτών, συνταξιούχων και λαϊκών στρωμάτων, κά, για άνοιγμα του δρόμου εξόδου από την κρίση».
Τέλος ο Γιάννης Τόλιος, κατά τη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση τους Εργατικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης και τον πρόεδρο Στάθη Ασπιώτη, υπογράμμισε ιδιαίτερα τη μεγάλη σημασία που έχει η ανάπτυξη ισχυρού, ταξικού, ενωτικού συνδικαλιστικού κινήματος αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικής που προωθεί η τρόϊκα με συνεργό και εκτελεστή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και συγχάρηκε τη διοίκηση του που στηρίζει ενεργά τις κινητοποιήσεις κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών λαϊκών κατοικιών και την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων από τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας.
Τόνισε επίσης ότι η «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑΕ), προσπαθεί στο μέτρο του δυνατού, να βρίσκεται στα «καυτά μέτωπα» των λαϊκών αντιστάσεων, κατά των αντιλαϊκών μέτρων, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες γενικότερης ανατροπής της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και άνοιγμα του δρόμου προς μια ελπιδοφόρα προοπτική του ελληνικού λαού, της νεολαίας και συνολικά της χώρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας