Ο Βαρουφάκης σε νέο ''σίριαλ'' στον Κυριακάτικο Τύπο με φόντο έναν παραδομένο πρωθυπουργό σε μια υπαλληλική κυβέρνηση

4791
Βαρουφάκης

Νέο σίριαλ δήθεν ”αποκαλύψεων” του Γ. Βαρουφάκη, στην πραγματικότητα ένα κατεβατό από ανακρίβειες, μισές αλήθειες και χοντρά ψέμματα, κάνει την εμφάνιση του σχεδιασμένα και προγραμματισμένα στον Κυριακάτικο τύπο.
Ο Γ. Βαρουφάκης, αφού έπαιξε έναν πολύ αρνητικό ρόλο ως Υπουργός Οικονομικών στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ειδικότερα με την γνωστή απαράδεκτη συμφωνία της 20ης Φλεβάρη 2015, που προετοίμασε το έδαφος στο τρίτο μνημόνιο, συνεχίζει ακάθεκτος μέχρι σήμερα το γαργαλιστικό επικοινωνιακό show, χρησιμοποιώντας στο έπακρο τα μίντια.
Ο λόγος που τα τελευταία υπερπροβάλλουν στην Ελλάδα τον Γ. Βαρουφάκη δεν είναι απλώς ότι τα λόμπυ της ”παγκοσμιοποίησης” τον έχουν εντάξει στο διεθνές ”Star System” αλλά είναι πολύ πιο πεζός και χρησιμοθηρικός.
Τα συστημικά ”μίντια”, μέσω του Γ. Βαρουφάκη, επιχειρούν να ενισχύσουν εκ των πραγμάτων την πιο ακραία μνημονιακή προπαγάνδα και τους πιο ακραίους μνημονιακούς κύκλους, ενώ, ταυτόχρονα, προσπαθούν να αποδυναμώσουν το «επικίνδυνο» ρεύμα των λεγόμενων ”αντιευρωπαϊστών”, τους οποίους ο Γ. Βαρουφάκης θεωρεί ως τους πλέον επίφοβους για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Τις προηγούμενες μέρες ο Γ. Βαρουφάκης, ο οποίος ισχυρίζεται χωρίς ντροπή και χωρίς καμιά συστολή ότι μαγνητοφωνούσε τους συνομιλητές του (!!!), αποκάλυψε ότι ο Αλ. Τσίπρας ”ούρλιαζε” ενώπιον του ότι θα πετάξει έξω από την Τράπεζα της Ελλάδας τον Γ. Στουρνάρα.
Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ από τον παραδομένο και πλήρως υποταγμένο Αλ. Τσίπρα, ο οποίος προτίμησε χίλιες φορές τον Στουρνάρα στην θέση του, σύμβολο επικυριαρχίας της Φρανκφούρτης, παρά μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια και χωρίς ευρώ.
Το ερώτημα, όμως, είναι: Τι πείραζε τον Γ. Βαρουφάκη, αν κάποιος πέταγε με τις ”κλωτσιές” από την Τράπεζα της Ελλάδας τον Γ. Στουρνάρα;
Σε ποιους δίνει τροφή με τέτοιου είδους αναφορές, που, βεβαίως, δεν μπορούμε να ξέρουμε αν είναι αλήθεια ή όχι;
Η απάντηση είναι αυτονόητη και την δίνουν τα πηχυαία πρωτοσέλιδα του Βήματος, της Καθημερινής, του Πρώτου Θέματος που φιλοξενούν τις νέες ”αποκαλύψεις” Βαρουφάκη.
Από αυτές τις ”αποκαλύψεις” μαθαίνουμε πως όταν ο Αλ. Τσίπρας άφησε να εννοηθεί, όπως ισχυρίζεται ο Γ. Βαρουφάκης, ό,τι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πάνω από 16 δισ. ευρώ που ήταν διασκορπισμένα στο δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδας, υπό την ”αιγίδα” πάλι του Γ. Στουρνάρα, για να γεμίσουν τα ΑΤΜ, εκείνη την περίοδο του αποκλεισμού από την ΕΚΤ, τότε ο Γ. Βαρουφάκης αντέτεινε επιτιμητικά πως αυτό θα ήταν ”κατάσχεση” (!) και ”κλοπή” (!) και θα μας οδηγούσε στον Καιάδα που λέγεται εκτός ”ευρωζώνης”!!!
Προστάτης, λοιπόν, της ”ευρωζώνης” ο Γιάνης Βαρουφάκης και ”φύλακας άγγελος” των χρημάτων της ΕΚΤ απέναντι σε έναν Αλέξη Τσίπρα που όχι μόνο δεν είχε ποτέ σκεφθεί στα σοβαρά την ”κλοπή”των χρημάτων της ΕΚΤ και την έξοδο από το ευρώ αλλά και είχε κατηγορήσει ο ίδιος προσωπικά τον Παναγ. Λαφαζάνη για δήθεν ”ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, όταν ο τελευταίος είχε τεκμηριώσει την άποψη ότι η Ελλάδα την επίμαχη περίοδο μπορούσε να αποφύγει την τρίτη μνημονιακή συνθηκολόγηση και ρεαλιστικά να ακολουθήσει την βιώσιμη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα.
Ο Αλ. Τσίπρας ουδέποτε είχε διανοηθεί στα σοβαρά να ”πετάξει” από την Τράπεζα της Ελλάδας τον Γ. Στουρνάρα, όπως είναι βέβαιον ότι θα θεωρούσε αδιανόητη κάθε σύγκρουση με την ΕΚΤ, πράγματα που επιβεβαιώθηκαν με την πλήρη υποταγή και υποδούλωση του στα ευρωζωνικά ιερατεία και στα εγχώρια κέντρα των ”Μένουμε Ευρώπη”.
Φυσικά, αυτό που μένει, δεν είναι μόνο η ”ψευδροηρωοποίηση” ενός παραδομένου πρωθυπουργού που μόλις και μετά βίας συγκρατήθηκε να μην συγκρουσθεί αλλά κυρίως ο θρίαμβος της προπαγάνδας των πιο σκληρών και άτεγκτων υπαλλήλων των Βρυξελλών που δίνουν μάχη για την ”καρέκλα”’ της εξουσίας παλεύοντας με ανεμόμυλους.

Αγγελική Δ. Σφέτσα

ΥΓ: Στο θέμα των 16 δισ. στο δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδας και στον βρώμικο ρόλο του Γ. Στουρνάρα και των διάφορων «ευρωφυλάκων» θα επανέλθουμε.

2 Σχόλια

  1. παρακαλώ μην αντιμετωπίζετε αποσπασματικά τις θέσεις του κου Βαρουφάκη.
    Με βάση τα δικά σας βιώματα από το χρονικό διάστημα ΙΑΝ-ΣΕΠΤ 2105 μπορει να γραφει μια συνολική αποτίμηση εκείνης της περιόδου και σε συνδυασμό με τα σημερινά δεδομένα θα φανούν οι τότε προθέσεις όλων,

    • Η Iskra δεν αντιμετωπίζει διόλου αποσπασματικά τις θέσεις του κου Βαρουφάκη. Αντίθετα, τις παρακολουθεί συστηματικά και σε βάθος χρόνου. Υπάρχουν δύο δεδομένα: Το ένα είναι η συνολική ιδεολογική και πολιτική προσέγγιση του κου Βαρουφάκη τόσο στο θέμα της ευρωζώνης – ΕΕ, όσο και σε αυτό του κοινωνικού μετασχηματισμού γενικότερα. Εκεί υπάρχουν σαφείς διαφωνίες ανάμεσα στις θέσεις της ΛΑ.Ε (και παλιότερα της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ) και αυτές του κου Βαρουφάκη και διεξάγεται μία ιδεολογική πάλη μεταξύ τους απολύτως θεμιτή. Το άλλο είναι η εξιστόρηση των γεγονότων της περιόδου Ιαν. – Σεπτ. 2015 από την πλευρά του κου Βαρουφάκη, η οποία συμπεριλαμβάνει αρκετές ανακρίβειες, ψεύδη και ασάφειες, στην προσπάθειά του να δικαιώσει εκ των υστέρων την προσωπική του στάση. Εκεί πλέον δεν χωράει απλή ιδεολογική αντιπαράθεση και πάλη, αλλά κανονική αποδόμηση των επιχειρημάτων του κου Βαρουφάκη και, βεβαίως, η αποκατάσταση της αλήθειας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας