Ο αυταρχισμός και τα ιδιώνυμα μέτρα Τόσκα – Κοντονή για την αρπαγή των λαϊκών περιουσιών δεν θα περάσουν!

1817
Λαφαζάνης

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη σχετικά με την κοινή τοποθέτηση Τόσκα – Κοντονή.

Η κοινή ανακοίνωση Κοντονή – Τόσκα, σε μια πρωτόγνωρη σύμφυση των πολιτικών προϊσταμένων των Δικαστικών και της Αστυνομίας, παραπέμπει την χώρα στις πιο μαύρες, σκοτεινές εποχές της ιστορίας της, όπου η λάσπη, η συκοφαντία, η διαβολή των κοινωνικών αγώνων, ο αυταρχισμός και οι διώξεις συνιστούσαν τρόπο και μέσο διακυβέρνησης.

Μόνο άνθρωποι τυφλωμένοι κυριολεκτικά από το πάθος να υπερασπίσουν την ληστρική για την χώρα, την οικονομία και τους πολίτες συμπεριφορά των τραπεζών, μπορούν να εκστομίζουν σε τόσο λίγες γραμμές τόσα πολλά μισαλλόδοξα και κακοήθη ψεύδη σε βάρος ενός κινήματος το οποίο προσπαθεί να διασώσει νοικοκυριά και πολίτες από την απόλυτη εξαθλίωση και ίσως την αυτοκτονία, αφού λόγω κρίσης χάνουν σπίτια και μικρά περιουσιακά στοιχεία.

Είναι ντροπή οι κ.κ Τόσκας και Κοντονής να παριστάνουν ότι δεν γνωρίζουν πως κάθε Τετάρτη αναρτώνται πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας στα ανά τη χώρα ειρηνοδικεία, της τάξης των 30, 40, 50, 60 χιλ. ευρώ κλπ, αρκετοί εκ των οποίων μόνο χάρη στην παρέμβαση του κινήματος αποτρέπονται.

Πέραν των πλειστηριασμών που χάρις στο κίνημα ακυρώνονται και τους οποίους κάθε Τετάρτη δίνει στη δημοσιότητα, η ιστοσελίδα Iskra έχει δημοσιεύσει πλήθος συγκεκριμένων πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας πάμφτωχων ανήμπορων ανθρώπων, οι οποίοι δυστυχώς πραγματοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρω τον πρόσφατο πλειστηριασμό για 20.000 ευρώ πρώτης κατοικίας 60 τ.μ στην Κορινθία, ηλικιωμένης, 78 χρόνων, άρρωστης γυναίκας (Ε.Γκ.) με αγροτική σύνταξη 300 ευρώ, της οποίας το σπίτι άρπαξε η ίδια η εκπλειστηριάζουσα τράπεζα (!) και τον οποίον δεν μπόρεσε να αποτρέψει το κίνημα.

Δε τα γνωρίζουν ή κάνουν πως δεν τα γνωρίζουν όλα τούτα οι κ.κ Τόσκας και Κοντονής; Από ποιους ενημερώνονται για τα συμβαίνοντα; Από τον κ. Ρούσκα και τους τραπεζίτες ή λένε συνειδητά ψεύδη;

Όσον αφορά την προπαγάνδα περί προστασίας των “μεγαλομπαταχτσήδων” με τα ψευδή στοιχεία που δημοσιεύει ο κ. Ρούσκας και η ομάδα του, τους οποίους έχουν αποδοκιμάσει η μεγάλη πλειοψηφία των συμβολαιογράφων, αποτελεί μόνο για γέλια και κλάματα.

Οι πλειστηριασμοί μεγάλων περιουσιακών στοιχείων μπορεί να ανακοινώνονται στα πινάκια για βρώμικη προπαγανδιστική χρήση άλλα δεν γίνονται, όχι γιατί τους εμποδίζει το κίνημα αλλά διότι σκόπιμα ούτε ο αντίστοιχος συμβολαιογράφος ούτε ο επισπεύδων δεν εμφανίζονται για να πραγματοποιήσουν τον πλειστηριασμό. Οι πλειστηριασμοί μεγάλων περιουσιακών στοιχείων καταχωρούνται στα πινάκια μόνο και μόνο για να χρησιμοποιούνται εκ των υστέρων για προπαγανδιστικούς λόγους ενάντια στο κίνημα.

Ποτέ το κίνημα δεν προέβη σε βιαιοπραγία ή επίθεση κατά κανενός συμβολαιογράφου και οι όποιες κατηγορίες είναι ανυπόστατες και κατασκευασμένες από ένα κύκλωμα επιτηδείων, το οποίο κατά κύριο λόγο και υπό την κάλυψη των αρχών λυμαίνεται προνομιακά και κατευθύνει τους πλειστηριασμούς.

Δεν είναι το κίνημα αλλά οι κ.κ Τόσκας και Κοντονής που με την πολιτική τους υπηρετούν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και είναι αυτοί και η κυβέρνηση τους που φέρουν βαρύτατες ποινικές ευθύνες για τις σκανδαλώδες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών και ειδικότερα για το μέγα σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης. Οι κύριοι της κυβέρνησης και όσοι πρωτοστατούν στην ληστεία των πλειστηριασμών να γνωρίζουν ότι γρήγορα θα κάτσουν στο σκαμνί και θα λογοδοτήσουν για τα εγκλήματα τους.

Κανένα μέτρο και τίποτα δεν προστατεύει μέχρι τώρα αποτελεσματικά την πρώτη κατοικία και την μικρή ακίνητη περιουσία των φτωχών και καθημαγμένων από την κρίση.

Η προστασία ακόμα και αυτών που έχουν ενταχθεί στον ν. Κατσέλη είναι σχετική και διάτρητη, ιδιαίτερα αν είναι πολύ φτωχοί ή χάσουν τα στοιχειώδη εισοδήματα τους.

Οι απειλές των κ.κ Τόσκα και Κοντονή για επιστράτευση ενάντια στη κίνημα των ΜΑΤ, του χημικού πολέμου και των δικαστικών διώξεων και φυλακίσεων, στην βάση έκτακτης ιδιώνυμης νομοθεσίας, συνιστούν μεθοδεύσεις άλλων σκοτεινών καθεστώτων και άλλων καταδικασμένων εποχών.

Η κυβέρνηση των μνημονίων και της υποτέλειας με τα ιδιώνυμα μέτρα το μόνο που θα καταφέρει είναι να στιγματιστεί και ως κυβέρνηση αναβίωσης των πιο σκοτεινών αυταρχικών περιόδων της ελληνικής ιστορίας.

Ποτέ και πουθενά ο αυταρχισμός δεν έπνιξε το δίκιο και τους τίμιους αγώνες για την υπεράσπιση του.

Τέλος οι κ.κ Τόσκας και Κοντονής μόνο ως κοινοί συκοφάντες μπορούν να ονομαστούν αν δεν κατονομάσουν και τεκμηριώσουν με στοιχεία τις ομάδες που με ιδιοτελή, όπως γράφουν, στόχευση προστατεύουν οφειλέτες με παλάτια και βίλες. Ντροπή τους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας