Οι λευκές νύχτες στη Βέροια είναι μαύρη εργασία με τη σφραγίδα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.

ανακύκλωση

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας (ΡΙΖ.ΑΡ.ΕΝ) στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αναφέρθηκε στη διοργάνωση της λεγόμενης Λευκής Νύχτας που θα διεξαχθεί στη Βέροια και τόνισε πως αυτό το φαινόμενο σημαίνει μαύρη εργασία με τη σφραγίδα της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.
Αναλυτικά όσα τόνισε η κα. Χαραλαμπίδου:
«Το απαράδεκτο μέτρο της “Λευκής Νύχτας” ετοιμάζεται να εφαρμοστεί στην αγορά της Βέροιας, και πάλι, στις 23 Μαρτίου 2018 και στις 30 Αυγούστου 2018, σύμφωνα με την σημερινή απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Κ.Μ.
Μάλιστα ο εμπορικός σύλλογος της Βέροιας αποφάσισε να παραταθεί το ωράριο ακόμη περισσότερο, από τις περισσότερες περιπτώσεις που έχει μπει σε εφαρμογή το μέτρο, φτάνοντας ως τις 24.00 τα μεσάνυχτα.
Είναι η δεύτερη φορά που στην πόλη της Βέροιας διοργανώνεται ο «θεσμός» της «Λευκής Νύχτας» μετά από αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας που και με την κατάπτυστη απόφαση συναίνεσης της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βέροιας
προπαγανδίζει ήδη τις Λευκές Νύχτες: για ψώνια με προσφορές ως τα μεσάνυχτα .
Οι «Λευκές Νύχτες » δεν αποτελούν τυχαίες ή μεμονωμένες δράσεις. Έχουν σαφή στόχο την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων, επισπεύδοντας την εξόντωση του μικρού και μεσαίου λιανικού εμπορίου και την περαιτέρω συγκέντρωση της αγοράς στα χέρια λίγων ,κατεδαφίζοντας παράλληλα ότι απέμεινε από εργασιακά δικαιώματα στους εργαζόμενους στα χρόνια των μνημονίων. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο και στο όνομα της τόνωσης της αγοραστικής κίνησης, ξεκίνησε μεμονωμένα και σποραδικά η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας, η οποία και τελικά θεσμοθετήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Η ψήφιση από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου της ΠΚΜ και η έγκριση της εφαρμογής της « Λευκής Νύχτας » δυστυχώς καταδεικνύει την εμπέδωση των μνημονιακών πολιτικών και την υποταγή των μνημονιακών κομμάτων στις επιταγές των ‘’θεσμών’’ σε όποια βαθμίδα της πολιτειακής εξουσίας βρίσκονται: από το κοινοβούλιο έως τις Περιφέρειες και τους Δήμους.
Η σημερινή ψήφος των Περιφερειακών Συμβούλων μπορεί να αφορά μία κατ’ ευφημισμό « λευκή νύχτα» αλλά οδηγεί σε μαύρη εργασία τους εμποροϋπάλληλους και τους μικροκαταστηματάρχες και δίνει ένα ακόμα χτύπημα στην ήδη χειμαζόμενη από τα
μνημόνια κοινωνία και γι’ αυτό είναι καταδικαστέα.
Όλοι οι εργαζόμενοι – ακόμη περισσότερο όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς – οφείλουν ενεργά και άμεσα να αντισταθούν στο κατάπτυστο αυτό μέτρο. Ειδικά το Εργατικό Κέντρο Βέροιας θα όφειλε να προετοιμάζει την προκήρυξη στάσης εργασίας στο εμπόριο τις συγκεκριμένες νύχτες, αντί να σπεύσει να συναινέσει στο ξήλωμα των εργατικών κατακτήσεων με τέτοια βιασύνη».

1 σχόλιο

  1. Λευκές νύχτες, μαύρες ημέρες. Οκτώ χρόνια σε έναν αδιέξοδο δρόμο. Σε ένα δρόμο
    που όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε ιδική οικονομική ζώνη. Το μνημονικό μπλόκ συμπαγές χαράζει τον δρόμο πέρνοντας ο ένας την σκυτάλη απο τον άλλο. Ωραία ως εδω το έχουμε διαπιστώσει το έχουμε καταλάβει.Όμως φως στον ορίζοντα υπάρχει;
    Η απάντηση στο ερώτημα είναι υπάρχει μα με προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις όμως
    αυτές αυτή τη στιγμή δεν εκπληρώνονται. Η μέγιστη προϋπόθεση για την αλλαγή πορείας είναι η ύπαρξη μιας πολιτικής δύναμης που στον λαο θα φαίνεται και θα είναι φάρος και σημείο αναφοράς για την ανατροπή της υπάρχουσας κατάστασης.
    Σήμερα όμως μόνη της καμία πολιτική δύναμη δεν μπορεί να εκπληρώσει αυτή την
    προϋπόθεση. Απο την αλλη παρατηρούμε κατακερματισμενες δυνάμεις οι οποίες
    αδυνατούν η και δεν είναι στην κουλτούρα τους η συντονισμένη δράση σε ενα πλαίσιο αρχών και πολιτικών που όλοι μπορούν να συμφωνήσουν όπως πχ η έξοδος
    της χώρας απο την ευρωζώνη. Όμως έτσι θα συνεχίζονται οι λευκές νύχτες και
    οι μαύρες μέρες και συνεχώς θα παραμενουμε στις διαπιστώσεις. Στην ουσία του
    πράγματος θα είμαστε οι νεροκουβαλητες του συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας