ΝΤΡΟΠΗ: το Σικιαρίδειο ανέστειλε την λειτουργία του. 87 παιδιά με αναπηρία στο δρόμο

3529
σικιαρίδειο

Παρέμβαση της ΛΑ.Ε για την άμεση επαναλειτουργία του.

Σήμερα 24/04/2017 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη αντιπροσωπείας της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ αποτελούμενης από τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ της ΛΑ.Ε, και από το μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης της ΛΑ.Ε Αμαρουσίου Γιώργο Σπαθόπουλο, με την διοίκηση του σωματείου αλλά και με εργαζόμενους του Σικιαριδείου Ιδρύματος. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αμαρουσίου, Λευτέρης Μαγιάκης.

Μετά τη σύσκεψη ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε την εξής δήλωση στους παριστάμενους δημοσιογράφους :

“Η κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για την αναστολή λειτουργίας, λόγω υποχρηματοδότησης του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με αποτέλεσμα 87 παιδιά με νοητική στέρηση να μην μπορούν να πάνε μετά το Πάσχα στο σχολείο τους και στα εργαστήριά του.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης οφείλει στην κυριολεξία χθες (!!!) να δώσει μια οριστική και βιώσιμη λύση για την ομαλή λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος με διασφάλιση δημόσιου χαρακτήρα σ’ αυτό και με πλήρη κάλυψη της αναγκαίας χρηματοδότησής του. Με άμεσο διορισμό νέας Διοίκησης, με την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ιδρύματος και με κάλυψη των κενών θέσεων Επιστημονικού Διευθυντή – Ψυχιάτρου, Νοσηλευτή, Λογοθεραπευτή, Υπεύθυνων Εργαστηρίων και Λογιστηρίου. Ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την μετακίνηση των παιδιών με αναπηρία από και προς το ίδρυμα και να ακυρώσει την απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης του ιδρύματος για επιβάρυνση των γονέων με 70 ευρώ μηνιαία ως κόμιστρα γι’ αυτές τις μετακινήσεις.

Το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα πρέπει άμεσα να διασφαλίσει την εξόφληση από τον ΕΟΠΥΥ, οφειλών του προς το ίδρυμα που φτάνουν τις 247.521 ευρώ από το 2011 μέχρι σήμερα. Επίσης να αναζητήσει και να αποδώσει ευθύνες σε όσους, με εισηγήσεις και παρεμβάσεις τους από το 2012 μέχρι σήμερα, οδήγησαν το Σικιαρίδειο στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα.

Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για να επαναλειτουργήσει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα και να δοθεί ένα τέλος στην αντικοινωνική και απάνθρωπη ταλαιπωρία παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και των γονέων τους.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας