Να σταματήσει στην Ελλάδα η κατασκευή Χώρων Υγειονομικής Ταφής που καταστρέφουν το Περιβάλλον

1361
χουντής

Ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος Χουντής μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με θέμα την κυκλική οικονομία και την περιβαλλοντική αναφορά στην Ε.Ε. δήλωσε :
«Κύριε Πρόεδρε είναι γεγονός ότι μεταξύ των χωρών της ΕΕ υπάρχει ανισότητα σε ότι αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων και αποβλήτων .
Υπάρχουν χώρες όπως η Ελλάδα που στέλνουν το 75% των σκουπιδιών σε χώρους υγειονομικής ταφής ρυπαίνοντας το περιβάλλον, την θάλασσα, τα νερά και την τροφική αλυσίδα.
Στη χώρα μου οι κεντρικές κυβερνήσεις, οι προηγούμενες και η σημερινή, και οι περιφερειακές αρχές επιμένουν να δημιουργούν χώρους υγειονομικής ταφής ακόμα και σύμμεικτων αποβλήτων καταστρέφοντας το περιβάλλον μολύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.
Δεν υπάρχει χώρος υγειονομικής ταφής στην Ελλάδα που να μην έχει προβλήματα.
Στη Φυλή κινδυνεύουν ζωές.
Στην Κατερίνη τοξικά μολύνουν την θάλασσα.
Στη Σάμο γκρεμίστηκε στη θάλασσα.
Στη Λευκίμμη φτιάχτηκε πάνω σε υδροφόρο ορίζοντα.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε κάτοικοι στην Αιγιαλεία έχουν αποκλείσει τον ΧΥΤΑ της περιοχής που εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς άδεια από το 2015.
Είναι σαφές ότι μια χώρα όπως η Ελλάδα που ανακυκλώνει το 17% των απορριμμάτων δεν μπορεί να πιάσει τον ενδιάμεσο στόχο.
Για αυτό επιβάλλεται να υιοθετήσει στην πράξη το μηδενισμό της ταφής και επίσης να υπάρξει μια ενισχυμένη βοήθεια από την ΕΕ στις χώρες που καθυστερούν στην διαχείριση των απορριμμάτων».
Μπορείτε να δείτε το βίντεο της Ομιλίας στο παρακάτω link:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας