ΝΑΤΟ: Ύμνους προς Τουρκία. Πόντιος Πιλάτος για δυο στρατιωτικούς

2432
νατο

Χωρίς καμία διάθεση ανάμειξης στην υπόθεση των δύο συλληφθέντων στρατιωτικών εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Jens Stoltenberg, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Anadolou.
Ο Γ.Γ του ΝΑΤΟ, J. Stoltenberg επιδαψίλευσε πρωτοφανείς ύμνους στην Τουρκία του φασιστικού καθεστώτος Erdogan, δείχνοντας, έτσι, την προκατειλημμένη εύνοια του στην Άγκυρα, ενώ, ταυτόχρονα, εμφανιζόταν απροκάλυπτα και κυνικά ως Πόντιος Πιλάτος ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, σχετικά με την τραγωδία που βιώνουν οι δυο συλληφθέντες στρατιωτικοί μας στην Αδριανούπολη από το τούρκικο καθεστώς.
Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο, ο κ. Stoltenberg σημείωσε πως «πρόκειται για ζήτημα το οποίο πρέπει να λυθεί ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία».

Στη συνέντευξή του, ο γ.γ. του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Άγκυρας, λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να είναι πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ».
«Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, τις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία. Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» ανέφερε ο Stoltenberg, προσθέτοντας πως «είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την υποστήριξή της προς το ΝΑΤΟ».
Μάλιστα, έκανε λόγο για αυξημένη αστάθεια στην γειτονική χώρα τα τελευταία χρόνια «λόγω των απειλών  που αντιμετωπίζει από την τρομοκρατία, ειδικά στο Ιράκ και τη Συρία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας