Μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία ενάντια στα νέα μνημονιακά μέτρα

3899
συγκέντρωση

Μαζική και μαχητική συγκέντρωση και εν συνεχεία πορεία στη Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ στη Βασ. Σοφίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, 06/04/2017 στις 6:30 μμ στα Προπύλαια με πρωτοβουλία πρωτοβάθμιων ταξικών σωματείων ενάντια στο 4ο μνημόνιο, που προωθούν οι δανειστές μαζί με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με την ουσιαστική στήριξή όλης της μνημονιακής αντιπολίτευσης στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης.

Η συγκέντρωση είχε ως κεντρικό σύνθημα “να μην ζήσουμε σαν σκλάβοι”. “Ανατροπή μνημονίων, κυβέρνησης, ΕΕ”. Σε αυτή είχαν συμμετοχή, εκτός από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Από τις πολιτικές δυνάμεις είχαν ουσιαστική συμμετοχή με μαζικά μπλοκ διαδηλωτών η ΛΑΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, άλλες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, ενώ μαχητική ήταν και η παρουσία νεολαίας.

Στην διαδήλωση ακούστηκαν μεταξύ άλλων και τα συνθήματα : “Εμπρός λαέ σήκω και πολέμα, ΕΕ και ΔΝΤ σου πίνουμε το αίμα”, “τα αντίμετρα τους είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στον εργατών την πλάτη” “κάτω τα μνημόνια νέα και παλιά, καμιά θυσία για τα αφεντικά” “καμιά θυσία για το ευρώ, καμιά περικοπή σε σύνταξη-μισθό”.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε κλιμάκιο μελών της ΠΓ της ΛΑ.Ε αποτελούμενων από τους Δημ. Στρατούλη, Στ. Λεουτσάκο, Δέσπ. Σπανού, Γ. Δούκα, Δημ. Σαραφιανό και Παν. Σωτήρη και από πολλά μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της.

Είναι πολύ ανησυχητικό και ταυτόχρονα λυπηρό ότι, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές προωθούν νέα λεηλασία των συντάξεων, νέα αύξηση των φόρων για τα λαϊκά στρώματα, σαρωτικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με αιχμή την διάλυση και την εκχώρηση σε ιδιωτικά συμφέροντα την ΔΕΗ, μεγαλύτερη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και περιορισμό του απεργιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος, η συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ κρατάει το εργατικό κίνημα σε αγωνιστική καραντίνα. Ταυτόχρονα, όμως, οι ταξικές αγωνιστικές δυνάμεις, με βασική ευθύνη του ΠΑΜΕ, δεν μπορούν να συνεννοηθούν ούτε για κοινή συγκέντρωση και πορεία στον ίδιο χώρο.

Το αποτέλεσμα είναι το ΠΑΜΕ να διαδηλώνει και πάλι μόνο του την επόμενη μέρα, 7 Απριλίου. Από τέτοιες όμως χωριστές κινητοποιήσεις δεν κινδυνεύει το μνημονιακό κατεστημένο, ούτε μπορούν να ανατραπούν οι μνημονιακές πολιτικές. Απαιτείται τώρα η έναρξη ενός νέου κύκλου ενωτικών, μαζικών, συντονισμένων και μαχητικών, αλλά και νικηφόρων, εργατικών και λαϊκών αγώνων, γιατί, εάν περάσουν τα μέτρα του προωθούμενου 4ου μνημονίου, θα είναι πολύ αργά και οι ευθύνες όσων συνέβαλαν σε αυτή την αγωνιστική απραξία ή σε μοναχικούς ακίνδυνους για το σύστημα δρόμους αγώνα, θα είναι ιστορικές και βαρύτατες.

Πορεία 6 Απρ. 2017 08 Πορεία 6 Απρ. 2017 11 Πορεία 6 Απρ. 2017 12 Πορεία 6 Απρ. 2017 15 Πορεία 6 Απρ. 2017 16

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας