Η Νομαρχιακή της ΛΑ.Ε Πειραιά καταγγέλλει φασιστικές επιθέσεις

2457
διακαναλική

Η Νομαρχιακή Επιτροπή της Λαϊκής Ενότητας Πειραιά καταγγέλλει την νέα μεθοδευμένη στοχοποίηση και επίθεση των φασιστών στο στέκι Πασαμοντάνια στον Κορυδαλλό και τον ελεύθερο κοινωνικό χώρο “Φαβέλα” στο Μικρολίμανο του Πειραιά.

Οι φασίστες, χωρίς καν να έχουν το θάρρος της υπογραφής τους, επέλεξαν για ακόμα μια φορά να στοχοποιήσουν αγωνιστές των κινημάτων και να γεμίσουν με ναζιστικά σύμβολα και φασιστικά συνθήματα τα στέκια συλλογικοτήτων της περιοχής. Οι νοσταλγοί του Χίτλερ, κατά τη γνώριμη τακτική τους όπως λειτουργούσαν και οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι ταγματασφαλίτες και οι Χίτες, μέσα στο σκοτάδι άπλωσαν το ναζιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο για ακόμα μια φορά. Πλήρως αποθρασυνόμενοι από την οργανωμένη μαφιόζικη επίθεση της Χρυσής Αυγής στις 31/3 απέναντι σε νεαρό φοιτητή οι φασίστες επιχειρούν μέσα στο σκοτάδι της μνημονιακής διολίσθησης από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να ξανακατακτήσουν χώρο και έδαφος.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεσαι η επίθεση και ο βανδαλισμός από αγνώστους στα γραφεία της Λαϊκής Ενότητας Ζωγράφου. Γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιου τύπου επιθέσεις έχουν ως στόχο να τρομοκρατήσουν τους συντρόφους και τις συντρόφισσες και να αναστείλουν την αγωνιστική τους δράση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για αυτή τη κατάσταση. Οι πολιτικές ευθύνες για την καρικατούρα δίκης της Χρυσής Αυγής είναι τεράστιες την ίδια ώρα που πρωτοκλασάτα στελέχη και οι υπουργοί της κυβέρνησης φωτογραφίζονται με βουλευτές-υπόδικους της Χρυσής Αυγής.

Η Λαϊκή Ενότητα Πειραιά θέλει να κάνει σαφές το εξής: Ο προσφυγικός Πειραιάς, η μαρτυρική και αιματοβαμμένη Κοκκινιά, ο Κορυδαλλός, το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα, το Πέραμα και όλες οι εργατικές-λαϊκές γειτονιές μας όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με κάθε είδους ναζιστικά αποβράσματα αλλά η ιστορία τους και η πάλη τους ενάντια στον φασισμό, τον ρατσισμό και τη ναζιστική κατοχή είναι μνημείο μέσα στους αιώνες. Είναι πόλεις προσφυγομάνες που οικοδομήθηκαν με όπλο της αλληλεγγύη, την αξιοπρέπεια και την πάλη για μια καλύτερη ζωή. Δε θα αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες.

Τώρα όσο ποτέ άλλοτε είναι η ώρα να κλιμακώσουμε την αντιφασιστική πάλη, τον ενωτικό αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό. Για να διώξουμε τους φασίστες από τις γειτονιές, τα συνδικάτα, τα σχολεία και τις σχολές μας. Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι φασίστες δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα. Για να ξαναδώσουμε σχήμα στη καθημερινή και ανυποχώρητη πάλη των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς για δημοκρατία, εθνική ανεξαρτησία και κοινωνική χειραφέτηση και έναν άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια, ευρώ και τις καταστροφικές πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μόνο έτσι θα στείλουμε τους φασίστες εκεί που τους αξίζει. Στα πιο σκοτεινά χρονοντούλαπα της ιστορίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας