Λαφαζάνης, Βαλαβάνη, Δούκας, Πετράκος και Στρατούλης με ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ

3169
γενοπ

Αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε αποτελούμενη από Γραμματέα του Π.Σ Παναγ. Λαφαζάνη και τους Βαλαβάνη Νάντια, Δούκα Γιάννη, Πετράκο Θανάση και Στρατούλη Δημήτρη, συναντήθηκαν σήμερα Τετάρτη (5/4) για τις εξελίξεις στην ΔΕΗ με το Δ.Σ της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ στις 11:30 π.μ. στα γραφεία της Στουρνάρη 73-75.

Αρχικά ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ κ. Αδαμίδης Γιώργος, ευχαρίστησε τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για τις ενέργειες που έκανε όσο ήταν Υπουργός στο Ενέργειας για να σταματήσει τις ψηφισμένες ιδιωτικοποιήσεις από την κυβέρνηση Σαμαρά και για την άρση της επιστράτευσης των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, ο Γραμματέας και ο εκπρόσωπος των Εργαζομένων του ΔΣ. της ΔΕΗ , κ. Αδαμίδης Γ., Καράς και Φωτόπουλος Ν.,ανέπτυξαν τις θέσεις της ΓΕΝΟΠ και τόνισαν τη ριζική διαφωνία της ΓΕΝΟΠ με τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου και με το νέο θέμα που ανέκυψε της πώλησης μονάδων και ορυχείων της ΔΕΗ.

Ανέπτυξαν τον προγραμματισμού δράσης της ομοσπονδίας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την παρουσία του Π. Λαφαζάνη και των στελεχών της ΛΑ.Ε στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΓΕΝΟΠ και θα γίνει την Παρασκευή 07/04 στις 6:00 μ.μ στην Πτολεμαΐδα .

Στη συνέχεια ο Γραμματέας της ΛΑ.Ε Παν. Λαφαζάνης, αφού ευχαρίστησε τη διοίκηση της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση της ΛΑΕ για συνάντηση μαζί της, τόνισε ότι: “Η ΓΕΝΟΠ είναι ένα ιστορικό σωματείο και πρέπει ιδιαίτερα σήμερα, που οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και αρνητικότατες για το μέλλον της Δημόσιας Επιχείρησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών και να σχεδιάσει την τακτική και στρατηγική της ώστε να υπάρξουν μαζικές και ενωτικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις , ώστε να αποτραπεί το καταστροφικό σχέδιο της πώλησης μονάδων και ορυχείων και γενικότερα της διάλυσης και εκποίησης της ΔΕΗ”. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που είχε και έχει η ΔΕΗ για την οικονομία και την Κοινωνία. Και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: “Η ΔΕΗ χτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού και συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη και στη ποιότητα ζωής που έφτασε να έχει η χώρα το 2009 πριν ξεκινήσουν οι καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων. Δεν έχει συνεπώς κανένα δικαίωμα και καμία δημοκρατική νομιμοποιήσει καμία κυβέρνηση να διαλύσει και να ξεπουλήσει τη ΔΕΗ. Πολύ περισσότερο δεν έχει τέτοιο δικαίωμα η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ο οποίος, τον Ιούλιο του 2014 από το Αμύνταιο της Φλώρινας “έσκιζε τα ιμάτιά του” καταγγέλλοντας την κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ – ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ για το σχέδιο τους να ξεπουλήσουν τότε τη ΔΕΗ.” Και κατέληξε τονίζοντας ότι: “Πρέπει να ορθωθεί το πιο πλατύ, πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο, ώστε να αποτραπεί η εκποίηση και η διάλυση της ΔΕΗ. Είναι η ώρα να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι, η νεολαία, η Αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, όλος ο λαός για να αποτρέψουν το μέγα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Γιατί αν πουληθεί η ΔΕΗ σημαίνει ότι πουλιέται η ίδια η Ελλάδα. Η ΛΑ.Ε θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να συμβάλει σε αυτό το μέτωπο και καλεί όλες τις αριστερές, προοδευτικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές και πατριωτικές δυνάμεις να συντονιστούν σε συνεργασία και αγώνα”.

 20170405_114638 20170405_114640 20170405_115256 20170405_11530820170405_115442 20170405_115450

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας