Η νέα «Βαρουφακειάδα» του «παράλληλου συστήματος» της καταστροφής και ο σκοταδισμός της πολιτικής ζωής

3561
βαρουφάκη

Σε διαγωνισμό ψέματος εξελίσσεται η πολιτική ζωή το τελευταίο διάστημα με πρωταγωνιστή τον δευτεραθλητή του είδους (ο Τσίπρας είναι ασυναγώνιστος) Γιάνη Βαρουφάκη.
Στο επίκεντρο οι λαθρόβιες προτάσεις Βαρουφάκη για «παράλληλο νόμισμα» ή, όπως ο ίδιος επιμένει, για «παράλληλο σύστημα πληρωμών», πράγμα που στην ουσία είναι το ίδιο. (Βλέπε από εδώ κι εμπρός «παράλληλο σύστημα»).
Ο Γ. Βαρουφάκης ομολογεί ανοιχτά ότι η «πρότασή» του για το «παράλληλο σύστημα», είχε γίνει μόνο και μόνο για να αποφύγει η Ελλάδα τόσο την «συνθηκολόγηση» σε ένα νέο μνημόνιο, όσο και την έξοδο από το ευρώ (!), όταν η ΕΚΤ διέκοψε την χρηματοδότηση των τραπεζών τον Ιούλιο του 2015.
Ο Γ. Βαρουφάκης ήταν τόσο «φανατικός» στην προσκόλληση της χώρας στο ευρώ, ώστε πρότεινε, για να αποφευχθεί υποτίθεται το νέο μνημόνιο, μια επιλογή που σε καμία των περιπτώσεων δεν το απέτρεπε.
Και το χειρότερο, το «παράλληλο σύστημα» θα επιδείνωνε αφόρητα την οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, θα έκανε τους φτωχούς φτωχότερους, θα μετέτρεπε γρήγορα μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα χειρότερα από Βουλγαρίας και θα δίχαζε την χώρα στους ευκατάστατους και πλούσιους που θα διέθεταν ευρώ και στους φτωχούς και εξαθλιωμένους που θα διέθεταν υποβαθμισμένα κουπόνια του «παράλληλου συστήματος».
Τα κουπόνια, αντί για ευρώ, με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, που θα έδινε το κράτος για να εξοφλεί υποχρεώσεις του, θα υποεκτιμώντο αυτομάτως και θα αποτιμώντο πολύ χαμηλότερα της ονομαστικής τους αξίας. Έτσι ένα κουπόνι των 100 ευρώ θα ανταλλασσόταν στην αγορά με πολύ χαμηλότερο ποσό και επομένως μισθοί ή συντάξεις που θα πληρώνονταν, για παράδειγμα, με έναν τέτοιον τρόπο θα έχαναν την αξία τους.
Αυτά τα άτυπα σχέδια Βαρουφάκη, τα οποία ποτέ δεν παρουσίασε επισήμως στα όργανα ως προτάσεις, παρά μόνο, ίσως, σε παρασκηνιακές μαζώξεις, αντέκρουε τότε σθεναρά ο Παν. Λαφαζάνης, όπως το έκανε και τώρα με δηλώσεις του, που «εξαφανίστηκαν» από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης!

Δήλωση Παν. Λαφαζάνη

Το λεγόμενο “παράλληλο νόμισμα” είναι μνημόνιο σε χειρότερη έκδοση

Μόνη λύση η άμεση μετάβαση στο εθνικό νόμισμα στη βάση ριζοσπαστικού προγράμματος

Δεν γνωρίζω τον κ. Κιμ Γκλεν. Κάποια φορά, ως υπουργός τότε, είδα Κορεάτες στο Μαξίμου, παραξενεύτηκα, ρώτησα και μου είπαν ότι είναι σύμβουλοι του Υπ. Οικονομικών! Δεν ξέρω, επίσης, αν ο Γ. Βαρουφάκης είχε ετοιμάσει σχέδιο για “παράλληλο νόμισμα” και μάλιστα με τα χαρακτηριστικά που του αποδίδει ο Κιμ Γκλεν. Αν υπήρχε ένα τέτοιο σχέδιο αυτό δεν είχε συζητηθεί ούτε φυσικά εγκριθεί σε κανένα κυβερνητικό όργανο, αν και οφείλω να πω ότι μέσα και γύρω από το Μαξίμου λειτουργούσαν πολλά παράκεντρα, παραμάγαζα και περίεργες συνομαδώσεις.

Επί της ουσίας, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι διάφοροι σχεδιασμοί για “παράλληλο νόμισμα”, είτε υπήρχαν είτε δεν υπήρχαν, δεν συνιστούσαν τίποτε άλλο παρά καταστροφικές φαιδρότητες για τον τόπο, εξίσου καταστροφικές με τα μνημόνια που εφαρμόζοντο και με το τρίτο μνημόνιο το οποίο συνομολόγησε ο Αλ. Τσίπρας.

Κανένα “παράλληλο νόμισμα” δεν μπορούσε να δώσει απάντηση στο εκρηκτικό οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα και φυσικά κανένα παράλληλο νόμισμα δεν μπορούσε να είναι ένα σχέδιο Β για τον τόπο, αφού δεν μπορούσε να υποκαταστήσει τα μνημόνια και την μνημονιακή συνθηκολόγηση.

Το μόνο πραγματικό σχέδιο Β που μπορούσε να υπάρξει για την χώρα είναι το σχέδιο εξόδου από την ευρωζώνη, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, το οποίο σταθερά και συγκεκριμένα πρότεινα.

Αυτό, όμως, το σχέδιο όχι μόνο το απέρριπταν τόσο ο Αλ. Τσίπρας όσο και ο Γ. Βαρουφάκης αλλά και τους έπιανε πανικός μόνο και μόνο με την εκφώνηση της εξόδου από το ευρώ, στο οποίο ήταν και είναι θρησκευτικά προσκολλημένοι.

Η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη και η ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη ΕΕ, στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, συνιστά τη μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη απάντηση σε μια μνημονιακή Ελλάδα που αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά είναι δεσμευμένη σε μια σκληρή και απάνθρωπη κηδεμονία και λιτότητα τουλάχιστον μέχρι το 2060.

Όσο και αν μια χρεοκοπημένη και σάπια πολιτικό – οικονομική και μιντιακή τάξη τρομοκρατεί τον ελληνικό λαό και φιμώνει κάθε διαφορετική φωνή, πολύ γρήγορα θα συντριβεί και θα πληρώσει όπως της αξίζει για τα εγκλήματά της σε βάρος της χώρας και του ελληνικού λαού.

3 Σχόλια

  1. Το να έχει κάποιος απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε ριζικά δεν τον καθιστά αυτομάτως και ψεύτη. Έχω τη γνώμη πως θα έπρεπε να είστε πιό προσεκτικοί στους χαρακτηρισμούς σας.

    • Εν προκειμένω, δεν τίθεται μόνο ζήτημα ριζικής διαφωνίας με τις θέσεις Βαρουφάκη. Και με άλλων πολιτικών τις θέσεις διαφωνούμε ριζικά, άλλωστε. Το ζήτημα εδώ έχει να κάνει ακριβώς με την ψευδολογία και την εκ των υστέρων «αποκάλυψη», εκ μέρους του Γ. Βαρουφάκη, κάποιων δήθεν προτάσεων, οι οποίες ωστόσο ΟΥΔΕΠΟΤΕ είχαν κατατεθεί επίσημα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και κανείς δεν γνώριζε το περιεχόμενό τους. Ακόμη και εάν, για την οικονομία της συζήτησης, υποθέσουμε ότι οι προτάσεις αυτές είχαν όντως γίνει, αυτές τις γνώριζε μόνο ένας πολύ στενός κύκλος ανθρώπων γύρω από τον Αλ. Τσίπρα, οπότε για τον κομματικό ΣΥΡΙΖΑ πρακτικά ήταν και πάλι «ως μη γενόμενες».
      Η προσπάθεια εκ των υστέρων της δικαιολόγησης επιλογών, οι οποίες αποδείχθηκαν καταστροφικές για τον ελληνικό λαό και τη χώρα, οδηγεί μοιραία και στη χρήση ψευδών ισχυρισμών. Εξ ου και οι χαρακτηρισμοί που επισημαίνετε, οι οποίοι, εν προκειμένω, δεν τον αδικούν καθόλου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας