Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατήγγειλε ως στημένη τη διαδικασία της δίκης της Siemens

2351
Siemens

Την αντίδραση της επικεφαλής του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωής Κωνσταντοπούλου που εκπροσωπεί το υπό σύσταση σωματείο «Δικαιοσύνη για όλους», προκάλεσε η απόφαση του δικαστηρίου να απορρίψει την αίτηση του για παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη της Siemens.
«Είναι μια εντελώς στημένη διαδικασία», υποστήριξε η κ. Κωνσταντοπούλου, όταν άκουσε τους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να λένε ότι το Σωματείο αλλά και οι επιμέρους πολίτες υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είναι ανόητο να θεωρείται ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μην κάνετε χειρονομίες. Αν και αυτή η δίκη για χειρονομίες είναι…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε…( σ.σ. πειθαρχικά)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…
Κατά της παράστασης του Σωματείου στη δίκη είχαν ταχθεί νωρίτερα η εισαγγελέας, αλλά και οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων που υποστήριξαν ότι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο αλλά και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.
Η κ. Κωνσταντοπούλου επέρριψε ευθύνες για την καθυστέρηση της εκδίκασης της υπόθεσης στην κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι «υπάρχουν ισχυρότατες πιέσεις προκειμένου να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή. Αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή κάνετε τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και τη Siemens. Εξασφαλίζετε μια υπόθεση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας