Η ΕΕ χρεοκόπησε, χωρίς μέλλον: Μετά την αποικιοποίηση της Ελλάδας και το πλήγμα του Brexit, δέχεται τώρα με την Καταλονία την χαριστική βολή

3254
καταλονία

Οι εξελίξεις στην Καταλονία είναι ραγδαίες.
Ο Rajoy απαντά στην ανεξαρτησία της Καταλονίας με ένα πρωτοφανές αυταρχικό κρεσέντο, έχοντας πίσω του την αμέριστη στήριξη της ΕΕ.
Η Ισπανία οδεύει στο χάος και η ΕΕ σε βάθεμα της κρίσης της.
Η ηγεσία της ΕΕ για άλλη μια φορά κατέδειξε το άκαμπτο αντιδημοκρατικό της πρόσωπο και την ανικανότητά της να λειτουργήσει ηγεμονικά, θετικά, παρεμβατικά και με ευελιξία, ώστε με σεβασμό και ευαισθησία στη δημοκρατία να επιχειρήσει, εάν είναι δυνατό, να αναζητηθούν θετικές διέξοδοι.
Η ΕΕ μπροστά στο Καταλανικό πρόβλημα οχυρώθηκε πίσω από τον αυταρχισμό του Rajoy και ανέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει περιπέσει σε βαθιά παρακμή.
Η αποτυχία της ΕΕ στην Καταλονία, εκδηλώθηκε πρόσφατα και με την πλήρη ανικανότητά της να προλάβει το βαρύτατο πλήγμα του Brexit αλλά και την παροιμιώδη αδυναμία της μετά το Brexit να αναλάβει γόνιμες πρωτοβουλίες για ένα συναινετικό διαζύγιο που δεν θα αφήνει πίσω του ανεπούλωτα τραύματα.
Η πιο παταγώδης και η πιο τραγική αποτυχία της ΕΕ και του γερμανικού κατεστημένου, που κυριαρχεί στην ΕΕ με έναν, σχεδόν, πρωσικό τρόπο και με πρωσικού τύπου πρακτικές, παρουσιάστηκε στην ωμή και καταστροφική αποικιοποίηση της Ελλάδας, η οποία, δυστυχώς, κλιμακώνεται με την πάροδο του χρόνου από τους αδίστακτους κυρίαρχους κύκλους της.
Αυτή η ΕΕ του σκληρού γερμανικού κατεστημένου, του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, της αυτάρεσκης ανεξέλεγκτης γραφειοκρατίας των Βρυξελλών, του άκαμπτου αυταρχισμού, της ακύρωσης της δημοκρατίας και της διαρκούς λιτότητας και των αυξανόμενων ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων, όχι μόνο δεν έχει κανένα απώτερο μέλλον, αλλά και είναι πολύ αμφίβολο αν μπορεί να αντεπεξέλθει, πλέον, στα κρίσιμα προβλήματα και τις νέες διαιρέσεις του παρόντος.
Όσο πιο γρήγορα η Ελλάδα αποδεσμευθεί από την ευρωζώνη και την ΕΕ στη βάση ενός ριζοσπαστικού προγράμματος, τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσει να επουλώσει τις βαρύτατες πληγές της, να ανασάνει και να χαράξει έναν νέο κυρίαρχο δρόμο εθνικής ανασυγκρότησης και μετασχηματισμού της παραγωγής, της οικονομίας και της κοινωνίας της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας