Η Ανατ. Αττική κάηκε και πάνω στα αποκαΐδια κάποιοι καίνε και την νοημοσύνη μας

3857
αττική

Μια μέρα μετά της Παναγίας, οι φωτιές στην Αττική μοιάζουν να υποχωρούν, αφού επί μέρες κατέκαυσαν χωρίς έλεος την Ανατ. Αττική.
Φωτιές, βεβαίως, ξεσπούν σε όλες τις χώρες και όλο και πιο συχνά, ιδιαίτερα εκεί που το κλίμα ευνοεί τις πυρκαγιές.
Δυστυχώς τα αίτιά τους είναι πολύ βαθύτερα και συνδέονται ασφαλώς και με τον καταστροφικό τύπο ανάπτυξης που ακολουθούμε και την κλιματική αλλαγή που επιφέρει.
Η Γη μετατρέπεται σταδιακά, κάτω από τα απαθή βλέμματά μας, σε κρανίου τόπο.
Η μεγάλη πρόκληση των καιρών μας είναι να αλλάξουμε ριζικά το πρότυπο ανάπτυξης, κυρίως να προσδώσουμε στην ανάπτυξη ένα νέο ανθρώπινο περιεχόμενο, συμβατό με το φυσικό περιβάλλον.
Η μεγάλη αυτή πρόκληση περιέχει δύο μεγάλα αιτήματα: την κοινωνική δικαιοσύνη και την οικολογική αειφόρο ανάπτυξη.
Δεν θα περίμενε, λοιπόν, κανείς από αυτήν την κυβέρνηση να έλυνε ως εκ θαύματος το ζήτημα των πυρκαγιών.
Ανέμενε όμως να υπάρχει μια διαφορετική θεώρηση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας, μακριά από την μνημονιακή υποδούλωση.
Και, τουλάχιστον, θα περίμενε μια καλύτερη προετοιμασία και έναν καλύτερο συντονισμό κυρίως για την πρόληψη των πυρκαγιών αλλά και την κατάσβεσή τους.
Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή, μπροστά στις φωτιές που ξέσπασαν, έδειξε για άλλη μια φορά την πλήρη ανικανότητά της, την μνημειώδη ανεπάρκειά της και την παντελή έλλειψη προετοιμασίας.
Το τραγικότερο όμως είναι, ότι όλα αυτά τα θανατηφόρα ελλαττώματα πάει να τα συγκαλύψει με ό,τι το χειρότερο μπορούσε να διανοηθεί μια πολιτική δύναμη: Την επίδειξη αλαζονείας, το γελοίο παιχνίδι αντιπαράθεσης με την ΝΔ και την «ανακάλυψη» από υπουργούς και, δυστυχώς και από την Αυγή, «οργανωμένου σχεδίου» εμπρηστών, οι οποίοι ανέλαβαν να κάψουν όλη, περίπου, την Ελλάδα για να υπονομεύσουν την κυβέρνηση…
Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αθλιότητα από το να επιχειρούν στην κυβέρνηση δίπλα σε μια μεγάλη φυσική και ανθρώπινη τραγωδία να προσθέσουν και την τραγική υποτίμηση της νοημοσύνης του ελληνικού λαού.
Αν η Ελλάδα δέχεται οργανωμένη επίθεση συμφερόντων με πολιτικούς στόχους και έχουμε μια κυβέρνηση που τα επικαλείται χωρίς καμία ένδειξη, τότε αυτή η κυβέρνηση, που αφήνει με τόση ευκολία την χώρα ανοχύρωτη, το λιγότερο που θα έπρεπε να κάνει είναι να παραιτηθεί αμέσως.
Διότι δεν υπάρχει πιο επικίνδυνη κατάσταση για μία χώρα από το να αφήνεται να καίγεται από οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία μάλιστα έχουν πολιτικές επιδιώξεις.
Δεν χρειάζεται να καταφεύγει κανείς αναπόδεικτα σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάζονται συνωμοσίες, όταν τα πράγματα είναι φως-φανάρι.
Η μεγαλύτερη «συνωμοσία» είναι ότι η Ελλάδα έχει πέσει στα νύχια μιας μνημονιακής πολιτικής τάξης και μιας νεομνημονιακής κυβέρνησης, οι οποίες δεν ενδιαφέρονται για τίποτα άλλο πλέον, παρά για την καρέκλα τους, τα προνόμιά τους και για την εξυπηρέτηση μια δουλοπρεπούς οικονομικής ολιγαρχίας. Και όλα αυτά, πάνω στα αποκαΐδια της οικονομίας, της κοινωνίας, της ελληνικής φύσης και, ακόμα χειρότερα, της νοημοσύνης μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας