Δήλωση Τάσου Μαυρόπουλου στην ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρία των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας

2632

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί, συγκεντρώθηκαν στις 5.00 μ.μ. στο άγαλμα του Κολοκοτώνη στην Αθήνα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και την καταρρακτώδη βροχή για μεγάλο διάστημα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των ομοσπονδιών τους σε Πανελλαδική ένστολη διαμαρτυρία, ενάντια στις περικοπές που τους επιβάλλουν, μέσω του νέου ενιαίου μισθολογίου που περιλαμβάνεται στο 4ο μνημόνιο που κατέθεσε η η κυβέρνηση στη βουλή και ψηφίζεται την Πέμπτη 18/5/17.
Οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας πέραν των περικοπών που προβλέπονται στο σχέδιο του 4ου μνημονίου, καταγγέλλουν την κυβέρνηση για εμπαιγμό και κοροϊδία αφού δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της για εφαρμογή των αποφάσεων του Σ.Τ.Ε., τη συνέχιση των περικοπών στις λειτουργικές δαπάνες των σωμάτων ασφαλείας που έχουν απαξιώσει και υποβαθμίσει την επιχειρησιακή τους ικανότητα, με αποτέλεσμα την αύξηση του κινδύνου που αντιμετωπίζει καθημερινά το προσωπικό. Επιπλέον η κυβέρνηση έχει αθετήσει τη δέσμευσή της για χαρακτηρισμό του επαγγέλματός τους ως επικινδύνου και έχει περικόψει τις συντάξεις χηρείας.
Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και εκατοντάδες απόστρατοι, δηλώνοντας οργισμένοι για τις προηγούμενες κυβερνήσεις που τους καταλήστευσαν τις συντάξεις στα χρόνια των μνημονίων, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης, που όχι μόνον δεν αποκατέστησε τις συντάξεις τους εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣΤΕ, αλλά προβαίνει σε νέες δραματικές μειώσεις μέσω του νέου μνημονίου καταδικάζοντάς τους στην εξαθλίωση. Όπως έλεγαν χαρακτηριστικά τους χρησιμοποίησαν και τους πέταξαν σαν στημένες λεμονόκουπες και αυτό να γίνει δίδαγμα για όσους είναι στην ενέργεια.
Τη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι πρόεδροι των ομοσπονδιών πυροσβεστών, αστυνομικών, λιμενικών και οι πρόεδροι των ομοσπονδιών και των ενώσεων των αποστράτων των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων.
Από τα πολιτικά κόμματα παραβρέθηκαν η ΛΑ.Ε. και το Κ.Κ.Ε. και χαιρέτησε τη συγκέντρωση και πορεία τους το μέλος του Π.Σ. της ΛΑ.Ε., Τάσος Μαυρόπουλος.
Η πορεία τους από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη κατευθύνθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου από το πρωί, έξι άτομα από το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), βρίσκονται στο γραφείο του Χουλιαράκη προκειμένου να τον συναντήσουν και όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν θα παραμείνουν όσο χρειαστεί και δεν θα φύγουν αν δεν γίνει η συνάντηση.
Η πορεία στη συνέχεια μέσω των οδών Πεσμαζόγλου και Σταδίου, κατέληξε στη βουλή, όπου παραμένουν συγκεντρωμένοι λιμενικοί, αστυνομικοί και πυροσβέστες. Αντιπροσωπεία από τα προεδρεία τους μπήκε στη βουλή προκειμένου να συναντηθεί με τα κόμματα, ενόψει της ψήφισης του 4ου μνημονίου.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας  συναντήθηκαν μετά από πρόσκλησή του, με τον Αν.. Υπουργό Προστασία του Πολίτη Ν. Τόσκα, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.
Όπως δήλωναν αστυνομικοί πυροσβέστες και λιμενικοί, θα ανταποκριθούν και αύριο στο κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και θα δώσουν το παρόν τους μαζί με τον υπόλοιπο λαό, ενώ δήλωσαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους σε περίπτωση ψήφισης του 4ου μνημονίου.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ Π.Σ ΤΗΣ ΛΑ.Ε, ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΟΛΩΝ

”Η ΛΑ.Ε στηρίζει τον αγώνα των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών, όπως στηρίζει τον αγώνα όλων των εργαζομένων και της Ελληνικής κοινωνίας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν με τα μνημόνια οι παραδομένες κυβερνήσεις της χώρας.

Η μεγαλειώδης σε παλμό και αποφασιστικότητα συγκέντρωσή τους είναι γροθιά στο στομάχι όσων αύριο με την ψήφο τους θα ψηφίσουν άλλο ένα μνημόνιο, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τις μνημονιακές πολιτικές έχουν περικόψει δραματικά τα εισοδήματά τους.

Η σημερινή κυβέρνηση που με ένα άρθρο και έναν νόμο θα έσκιζε τα καταστροφικά μνημόνια, με ένα νόμο ανέλαβε να τα ολοκληρώσει, φέρει το 3ο μνημόνιο, τον κόφτη και τώρα με έναν νόμο να φέρει το ισοπεδωτικό για τη χώρα και το λαό 4ο μνημόνιο.

Ο πρωθυπουργός που την 8/2/15 έλεγε στη Βουλή ότι ”Είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα της χώρας, σ΄ αυτό ορκιζόμαστε, αυτό θα υπηρετήσουμε”, φέρνει για ψήφιση το 4ο μνημόνιο, με αντισυνταγματικές διατάξεις για τις περικοπές των συντάξεων και τα ειδικά μισθολόγια, σύμφωνα με το Ελεγκτικό συνέδριο και την επιστημονική επιτροπή της Βουλής.

Με τον πιο προκλητικό τρόπο και θριαμβολογώντας, βουλευτές της κυβέρνησης δηλώνουν δημόσια ”ότι μόνο ο Τσίπρας θα μπορούσε να τα περάσει αυτά”.

Από την άλλη, η ΝΔ που λέει ότι στηρίζει δήθεν τα αιτήματα των εργαζομένων στα Σ.Α και τις Ε.Δ, δηλώνει ότι θα καταψηφίσει το 4ο μνημόνιο, αλλά εάν γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει ότι έχει ψηφιστεί.

Άλλωστε, η ίδια ψήφισε και εφάρμοσε σε βάρος τους τις αντισυνταγματικές διατάξεις του 2ου μνημονίου, με τις οποίες τους περιέκοψε επιπλέον τους μισθούς και τις συντάξεις.

Ο εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, προέρχονται από τα μεσαία και πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα.

Μετά από επτά χρόνια είναι ολοφάνερο ότι κανείς δεν εξαιρείται και δεν σώζεται από τα μνημόνια.

Η θέση τους είναι με την υπόλοιπη κοινωνία και τους εργαζόμενους που δέχονται την ταξική επίθεση και τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου υπέρ των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου.

Όσες προφορικές δεσμεύσεις και αν τους δίνουν, δεν πρόκειται να εξαιρεθούν του 4ου μνημονίου.

Είναι απλά μια παρελκυστική τακτική της κυβέρνησης για εκτόνωση των αντιδράσεων τους.

Μόνο μαζί με τον υπόλοιπο λαό και με κοινό αγώνα μπορούν να αντισταθούν αποτελεσματικά στη νεοφιλελεύθερη λαίλαπα.

Το 4ο μνημόνιο δεν πρέπει να περάσει.

Η μαζική παρουσία την Πέμπτη 18/5, ώρα 19:00, στην πλατεία Συντάγματος μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια της κυβέρνησης και το 4ο μνημόνιο.

Σ’ αυτό το κάλεσμα του Μίκη Θεοδωράκη και των ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης πρέπει να δώσουν το δυναμικό παρόν μαζί με τον υπόλοιπο λαό και οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

enstoloi1 enstoloi3 enstoloi4 enstoloi5 entsoloi2

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας