Βαρύς ο φόρος αίματος της εργατικής τάξης με συνεχή εργατικά ατυχήματα

1586
φόρος αίματος

Βαρύς ο φόρος αίματος της εργατικής τάξης με συνεχή εργατικά ατυχήματα

Δήμος Δέλτα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα εργάτη Καθαριότητας – Τον καταπλάκωσε σιδερένια πόρτα

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο δήμο Δέλτα Σίνδου, το μεσημέρι του Σαββάτου όταν ένας εργάτης καθαριότητας καταπλακώθηκε από μεγάλη σιδερένια πόρτα, κατά τη διάρκεια εργασιών.

Συγκεκριμένα, ο εργάτης μετά από εντολή της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου, πήγε στο κεντρικό αμαξοστάσιο προκειμένου να επισκευάσει τη σιδερένια πόρτα η οποία όμως έφυγε από τη θέση της και τον καταπλάκωσε.

Ο εργάτης παρέμεινε τραυματισμένος και εγκλωβισμένος για αρκετή ώρα στο σημείο, αφού δεν υπήρχε συνάδελφός του στο χώρο και εντοπίστηκε από διερχόμενο. Ο άτυχος εργάτης τελικά μετά από αρκετή ώρα μεταφέρθηκε με σοβαρότατα τραύματα στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Μέχρι αυτή την ώρα παραμένει νοσηλευόμενος, φέροντας τραύματα στο σώμα του κι έχοντας κατάγματα και σπασίματα.

Από την πλευρά της η δημοτική αρχή, δεν δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τραγικό περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι βρίσκεται σε «διαδικασία αναφοράς και αναγγελίας» συλλέγοντας παραπάνω στοιχεία για το εργατικό ατύχημα.

Λαγκαδάς: Εργατικό δυστύχημα σε οινοποιείο – Νεκρός 32χρονος εργάτης

Ένας 32χρονος άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο, ύστερα από εργατικό δυστύχημα σε οινοποιείο, όταν έπεσε μέσα σε δεξαμενή επεξεργασίας σταφυλιού. Το δυστύχημα συνέβη σε αγροτική περιοχή της Χρυσαυγής Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, περίπου στις 12 το μεσημέρι.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να απεγκλωβίσουν τον 32χρονο, ανοίγοντας τρύπα στη βάση της δεξαμενής. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που βρέθηκε στο οινοποιείο διαπίστωσε το θάνατό του.

Κρήτη: Εργατικό δυστύχημα με ένα νεκρό και δύο τραυματίες σε βιολογικό καθαρισμό

Ένας νεκρός και δύο τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σε σοβαρή κατάσταση είναι ο τραγικός απολογισμός σοβαρού εργατικού ατυχήματος το οποίο έγινε κοντά στο βιολογικό καθαρισμό Αγίου Νικολάου. Πρόκειται για εργάτες που -ενώ βρίσκονταν πάνω σε γερανό- κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκαν από ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέροντας στο νοσοκομείο τους τρεις άνδρες. Ο ένας εξ αυτών ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας παρά τις προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε. Την ίδια ώρα σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη ΜΕΘ ο δεύτερος τραυματίας ενώ καλύτερη χαρακτηρίζεται η κατάσταση του τρίτου.

Τα μνημόνια είναι θανατηφόρα

Στην Ελλάδα των μνημονίων, δυστυχώς, εκτός από τους μισθούς, τις συντάξεις, το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, τις εργασιακές σχέσεις, «καρατομούνται» και οι όροι υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας, στη λογική της αύξησης των κερδών των επιχειρηματιών και της συρρίκνωσης του λειτουργικού κόστους του δημόσιου τομέα, ενώ η αρμόδια Υπηρεσία του Υπ. Εργασίας συρρικνώνεται από προσωπικό και απαξιώνεται συνεχώς, από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις.

Δεν είναι τυχαίο, ότι αυτήν τη χρονιά αυξήθηκαν όχι μόνον οι τραυματισμοί, αλλά και οι θάνατοι από ατυχήματα στους χώρους εργασίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας