Αποχώρησε ο Akinci από τη συνάντηση με τον Αναστασιάδη

2253
akinci

Αποχώρησε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Mustafa Akinci, από τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον Κύπριο πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.
Η σημερινή συνάντηση ήταν η πρώτη μεταξύ των κ. Αναστασιάδη και Akinci μετά το θέμα που δημιούργησε η τουρκική πλευρά με πρόσχημα την νομοθετική τροπολογία που εισάγει αναφορά στα σχολεία για την επέτειο του ενωτικού δημοψηφίσματος του 1950.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά τη συζήτηση δεν υπήρξε οποιαδήποτε ένταση, ενώ ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αποχώρησε όταν έγινε ολιγόλεπτο διάλειμμα.
Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, παραμένει ακόμα άγνωστο αν ο κ. Akinci αποχώρησε από τη σημερινή συνάντηση ή αν αποχώρησε γενικά από τις συνομιλίες.
Σε δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε πως θα εξηγήσει με γραπτή του δήλωση εντός των επόμενων ωρών όλα όσα έγιναν στις συνομιλίες.
Πηγή της ελληνοκυπριακής πλευράς ανέφερε πάντως πως δεν τίθεται θέμα ναυαγίου των συνομιλιών από τη Λευκωσία, σημειώνοντας πως δεν είναι η ελληνοκυπριακή πλευρά που έφυγε από τις συνομιλίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας