Ανακοίνωση ντροπής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης σε βάρος του κινήματος κατά των πλειστηριασμών

2141
πλειστηριασμοί

Δούρειος Ίππος του Υπουργού “Προστασίας” του Πολίτη;;;

Η Λαϊκή Ενότητα Θεσ/νικης με ανακοίνωση της καταγγέλλει την ηγεσία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης η οποία με μια κατάπτυστη τοποθέτηση της «ωθεί» την ηγεσία της Αστυνομίας σε σκληρότερη καταστολή από αυτήν που ζήσαμε έξω από το συμβολαιογραφείο της κας Λέπεση, η οποία έκανε «πρεμιέρα» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στη Θεσσαλονίκη.
«Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες», αναγράφουν στην ανακοίνωσή τους, «καρφώνοντας» τους επικεφαλής τους, και ζητώντας εντολές για να  επιτεθούν – αλήθεια πόσο παραπάνω όντας «πάνοπλοι»;; – σε απροστάτευτους πολίτες που υπερασπίζονται το δίκιο τους και τις ζωές τους.
Κι ακόμη περισσότερο, αναφέρουν παρακάτω στην ανακοίνωσή τους ότι: «Η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;».
Σήμερα μάλιστα, προέβησαν και σε κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εναντίον των αγωνιστών του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, επικαλούμενοι δήθεν τραυματισμούς συναδέλφων τους, προκειμένου να οδηγήσουν στα δικαστήρια το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς, θεωρώντας ότι έτσι θα ξεμπερδέψουν με αυτό. Για τους τραυματισμούς των μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσ/κης, για τις ρίψεις χημικών, τσιμουδιά.
Δεν ξέρουμε αν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης παίζει το ρόλο του «λαγού» της κυβέρνησης και του Υπ. Δημόσιας Τάξης (sic Προστασίας του Πολίτη), και προχωρά σε κίνηση αντιπερισπασμού, την ίδια μέρα, όπου, εκτός από τη Θεσσαλονίκη, ασκήθηκε ιδιαίτερη επιθετική βία από τις δυνάμεις καταστολής έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία στην Αθήνα, με αποτέλεσμα τρεις συναγωνιστές να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Δεν ξέρουμε επίσης, αν η ανακοίνωση, η οποία συνιστά μνημείο λεκτικής πρόκλησης για ισχυρότερη καταστολή, με άγνωστες συνέπειες, για συλλήψεις αγωνιστών του κινήματος που σκόπιμα και υποβολιμιαία ονομάζει «μπαχαλάκηδες», έγινε επίσης κατόπιν συνεννόησης με το αρμόδιο Υπουργείο, προκειμένου να το «βοηθήσει» να προχωρήσει σε περισσότερη καταστολή.
Είμαστε όμως σίγουροι, ότι ο κ. Τόσκας θα πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για το αστυνομικό σώμα που διαμορφώνεται επί των ημερών της ηγεσίας του, αφού, ως μνημονιακή κυβέρνηση, δε μπορεί παρά να κυβερνά με τα ΜΑΤ και την καταστολή.
Η ένταση των πλειστηριασμών, με βάση και τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από την τρίτη αξιολόγηση, αλλά και οι εξώσεις που θα ακολουθήσουν, κάτω από την πίεση της Ε.Κ.Τ. αυτές να υλοποιούνται εντός δυο μηνών από την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού, θα οδηγήσουν σε ακραίες καταστάσεις μέσα στην ελληνική κοινωνία, αφού χιλιάδες άνθρωποι θα ξεσπιτωθούν, θα χάσουν τα μικρομάγαζα, τα χωράφια, τα πατρικά τους σπίτια.
Είναι φανερό, ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, και τα «όργανα» καταστολής της, επιχειρούν να διαμορφώσουν όρους εκφοβισμού της κοινωνίας, και καταστολής της όποιας αντίστασης.
Η Λαϊκή Ενότητα Θεσσαλονίκης, η οποία συμμετέχει στο Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, δηλώνει για μια ακόμη φορά, ότι, όσο εφαρμόζονται μνημονιακές πολιτικές, όσο εξαθλιώνονται από αυτές οι συμπολίτες μας, όσο υφαρπάζεται η λαϊκή περιουσία σε όφελος των τραπεζών και των κερδοσκοπικών funds, θα είμαστε στους δρόμους, για να υπερασπιζόμαστε το λαϊκό δίκιο, και να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και πολιτικού μετώπου, ικανού να τους ανατρέψει, και να εφαρμόσει μια εναλλακτική, ριζοσπαστική, φιλολαϊκή πολιτική.
Καλεί τον Υπ. Δημόσιας Τάξης να πάρει άμεσα θέση για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, και να το καταδικάσει.
Οι ψεύτικες καταγγελίες και η καταστολή δε μας πτοούν.
«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί είμαστε σκυφτοί, σηκώστε το κεφάλι, να σκύψουνε αυτοί».
Ολόκληρη η απαράδεκτη ανακοίνωση της ηγεσίας των Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσ/νικης έχει ως εξής:
“Η επίθεση που σημειώθηκε κατά Αστυνομικών έξω από συμβολαιογραφείο της πόλης μας όπου διενεργούνταν πλειστηριασμοί, οδήγησε στον τραυματισμό έξι συναδέλφων μας, οι οποίοι νοσηλεύονται στο 424 ΓΣΝ για περαιτέρω εξετάσεις. Όλοι οι Αστυνομικοί που ήταν στο σημείο έχουν μικροεκδορές.
Μέρος της ενέργειας αυτής, καταγράφηκε σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο και εμφανίζει τα πρόσωπα που επιτέθηκαν, τις συνθήκες της επίθεσης και την ανυπαρξία εντολών εκ μέρους του επικεφαλής. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα άτομα που επιτέθηκαν στους Αστυνομικούς, είναι γνωστά άτομα που έχουν συμμετάσχει και στο παρελθόν σε παρόμοιου τύπου επεισόδια.
Όπως ενημερωθήκαμε, οι εντολές που δέχτηκαν οι συνάδελφοι ήταν η στάση άμυνας, χωρίς την παραμικρή χρήση δημοσίων ειδών. Αυτό επί της ουσίας συνιστά την απόλυτη αδράνεια της Αστυνομίας που μαθηματικά οδηγεί στον τραυματισμό συναδέλφων μας, όπως κι έγινε. 
Πλέον, δεν υπάρχουν περιθώρια δικαιολογιών για την στάση της Ηγεσίας. Οι επικεφαλής, ενώ έπρεπε να πρωτοστατούν στα μέτρα τάξης και να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των διαταγών τους, ήταν ωσεί παρόντες.
Η άτυπη ασυλία των “μπαχαλάκηδων” είναι ύποπτη και εγείρει ερωτήματα από που πηγάζει. Γιατί τόσα χρόνια αυτοί οι “κύριοι” που έχουν κάνει επάγγελμα τα επεισόδια, δεν συλλαμβάνονται για να δώσουν εξηγήσεις στον Εισαγγελέα;
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης τάσσεται κατά των πλειστηριασμών, πλην όμως επισημαίνουμε ότι η Αστυνομία δεν πρέπει να έχει σε καμία περίπτωση τον ρόλο του σάκου του μποξ ανάμεσα στους πολίτες και την Κυβέρνηση. Αυτοί που ψήφισαν τα μέτρα υπέρ των πλειστηριασμών είναι οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της σημερινής κατάστασης που βιώνουν πολλοί συμπολίτες μας, οι οποίοι κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους. Η Αστυνομία δεν θα σηκώσει το βάρος αυτής της απόφασης που αντιτίθεται στην κοινωνική ευημερία των πολιτών της χώρας μας.
Τέλος, η Ένωση θα προστατέψει με κάθε μέσο τους συναδέλφους που δέχτηκαν αναίτια επίθεση και τραυματίστηκαν. Βάσει του οπτικοακουστικού υλικού που έχει στη διάθεσή της θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, ώστε να κληθούν οι υπεύθυνοι και να λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους. 
Η ανομία και η ανοχή πρέπει επιτέλους να σταματήσουν!
Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στους συναδέλφους μας”.
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας