Μέτωπο Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αγάλι – Αγάλι … γίνεται η αγουρίδα μέλι)

5496
πλειστηριασμοί

Ευχάριστα παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τα πρώτα δειλά βήματα διαλόγου και προσέγγισης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς όπως αυτά εμφανίζονται (αντιφατικά πολλές φορές), στις ιστοσελίδες της Αριστεράς.
Με καλή πίστη πρέπει να αποδεχθεί κανείς τόσο την επιμονή της ΛΑ.Ε για ταχύτερους ρυθμούς στην κατεύθυνση του πολιτικού μετώπου των αριστερών, ριζοσπαστικών, αντιμνημονιακών, δημοκρατικών δυνάμεων ,όσο και τις επιφυλάξεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το παραπάνω  εγχείρημα.
Το ΚΚΕ αντιστέκεται “φυλάσσοντας Θερμοπύλες” και τιμώντας “τα όπλα τα ιερά”.
Το να υπερασπίζεσαι την πολιτική σου θέση είναι και θεμιτό και παραγωγικό σε δεύτερη ματιά.
Όμως το να αγνοείς το ειρωνικό μειδίαμα του κόσμου της Αριστεράς στο ερώτημα ,γιατί οι προαναφερόμενοι χώροι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους προς όφελος της πατρίδας και του κατεστραμμένου λαού της δεν τιμά έντιμους, ανιδιοτελείς αριστερούς επαναστάτες.
ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ.
1) Στον πολιτικό λόγο της ΛΑ.Ε δεν μπορεί να μπαίνει στην ίδια ευθεία γραμμή και ισοβαρώς η έννοια του πολιτικού μετώπου της Αριστεράς και της εν δυνάμει δημιουργίας όποιας εκλογικής σύμπραξης – συνεργασίας με άλλες δημοκρατικές, αντιμνημονιακές  δυνάμεις. Δημιουργεί και δικαιολογημένα καχυποψίες .Διαφορετικά μεγέθη και ειδικό πολιτικό βάρος. Πρόταγμα το ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Οι δυνάμεις που συναποτελούν την ριζοσπαστική αριστερά έστω και καθυστερημένα εμφανίζονται σε πολιτικό, κοινωνικό, κινηματικό, επιστημονικό επίπεδο όλο και πιο αποφασιστικά.
Η ΛΑ.Ε με επιμονή και υπομονή δηλ. αγάλι – αγάλι να συνεχίζει να παίρνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και ευθύνες προκειμένου το δυναμικό της όλης ριζοσπαστικής αριστεράς να βρει την κοινή πολιτική και οργανωτική έκφραση.
Δεν είναι δυνατόν οι αστικές ξενόδουλες μνημονιακές δυνάμεις στο σύνολό τους μηδέ εξαιρουμένου του ΣΥΡΙΖΑ ,να στήνουν από σήμερα το πολιτικό σκηνικό του αύριο και μείς να καμαρώνουμε σαν γύφτικα σκεπάρνια για την επαναστατική μας καθαρότητα.
2) Οι καλοί σ.της ΑΝΤΑΡΣΥΑ παραβλέπουν ότι το πρόγραμμα του Αριστερού Ρεύματος αλλά και του συνόλου των συμμετεχόντων στη ΛΑ.Ε είναι βαθιά αντικαπιταλιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιμονοπωλιακό, πατριωτικό και διεθνιστικό ταυτόχρονα.
Τα στελέχη και η ηγεσία της ΛΑ.Ε απέδειξαν στις σημερινές συνθήκες ότι ο αριστερός ριζοσπάστης την κρίσιμη ώρα αντιστέκεται και βρίσκεται στην πλευρά της κοινωνικής επανάστασης.
Γραφειοκρατικές και άλλου είδους αγκυλώσεις υπάρχουν και θα υπάρχουν, όμως δεν είναι το μέγιστο και δεν μπορεί να μηδενίζει και σβήνει την προσφορά και την διάθεση για αγώνα κανενός.
Μικροαστικές επιρροές δεχθήκαμε όλοι. Το σημαντικό όμως είναι στη στιγμή της ιστορίας να είσαι στη σωστή πλευρά.
Σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σίγουρα στο μυαλό σας θα είναι τα 100 χρόνια της Οκτωβριανής Επανάστασης.
Φαντάζομαι ότι δεν υπάρχουν στις γραμμές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ιερόσυλοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μικροί Λένιν – Στάλιν – Τρότσκι.
Δεν διανοούμαι ότι κάποιος σ.της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα με προσδιορίσει ως μικρό Καμένεφ η Ζηνοβίεφ.
Σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ώρα να δούμε ποιος είναι ο μπολσεβίκος ,ποιος ο μενσεβίκος. Ο αριστερός η δεξιός εσσέρος.
Ο Φλεβάρης του 1917 στη Ρωσία άνοιγε το δρόμο προς τον Οκτώβρη .
Ο δικός μας Φλεβάρης στη Ελλάδα του 2017 αργεί πολύ ακόμη με ευθύνη όλων μας .
Εάν δεν συναντηθούμε σε κοινές διεργασίες – διαδικασίες επαναστατικού, προγραμματικού χαρακτήρα πως θα διαπιστώσουμε ποιος είναι ποιος;
Ο εξεγερμένος – επαναστατημένος λαός θα δείξει ποιο δρόμο θα ακολουθήσουμε για τις μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Μέχρι τώρα έχουμε αποτύχει σ αυτό το μεγάλο άλμα. Μας βαραίνουν ευθύνες και ιδιαίτερα τις ηγεσίες διαχρονικά της Αριστεράς.
Ο αβαν γκαρντισμος δεν είναι πάντα ο καλύτερος σύμβουλος στην πολιτική.
Ας βγει σύσσωμη η ηγεσία της σημερινής επαναστατικής Αριστεράς να βροντοφωνάξει “όλη η εξουσία στα σοβιέτ”. Μετρήστε παρόντες στο κάλεσμα.
Σύντροφοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ απαραίτητοι οι συνδικαλιστικοί, κινηματικοί αγώνες.
Απαραίτητο να ανταμώνουμε εκεί .Απαραίτητος ο ακτιβισμός και κοινωνική καθημερινή διαμαρτυρία. Μαζί δίπλα δίπλα.
Όμως σήμερα πρέπει να κάνουμε το μεγάλο πολιτικό ποιοτικό άλμα .
Να δημιουργήσουμε αγάλι – αγάλι βασανιστικά αλλά αποφασισμένοι ότι θα πετύχουμε το ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Ως Αριστερά βρισκόμαστε σε πολιτικό μαραθώνιο .Νικητής σε αυτόν τον αγώνα βγαίνεις όταν τα χειροκροτήματα είναι εκατοντάδες χιλιάδες.
Ας προετοιμάζουμε από τώρα κοινές εκδηλώσεις εορτασμού της οκτωβριανής επανάστασης με όσες αριστερές δυνάμεις το επιθυμούν.
3) Για το ΚΚΕ  δεν επιθυμώ να εμπλακώ γράφοντας για τον πολιτικό του μοναχισμό και την απόλυτα λαθεμένη στις σημερινές συνθήκες πολιτική των συμμαχιών που ακολουθεί. Γράφουν άλλοι σημαντικές αναλύσεις και εντός των γραμμών του και καλοπροαίρετα έξω από αυτές .
Του ανήκει ίσως ο ηγετικός ρόλος δημιουργίας του μετώπου της Αριστεράς, για λόγους ιστορικούς και οργανωτικούς κυρίως.
Εάν αυτό δεν είναι στις προτεραιότητές του θα φορτωθεί ένα μεγάλο ιστορικό λάθος.
 
Υ.Γ.. Επειδή από παιδί ακόμη γνωρίζω τα ζόρια που τράβαγε το άλογό μου να σέρνει το κάρο με το φορτίο με τα όποια αγροτικά προϊόντα, επειδή ακόμη έχω τη μυρωδιά του ιδρώτα του στις δύσκολες ανηφοριές, λέω ΑΥΤΟ..
 
ΟΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΑΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ ΗΤΑΝ ΔΥΟ ή ΤΡΙΑ ή ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΖΙ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας