Ένστολη διαπλοκή με φόντο τα Εξάρχεια

1768
διαστροφές
Η ΝΔ που έχει απαγορεύσει συγκεντρώσεις όλων των κοινωνικών φορέων, ανακάλυψε ξαφνικά ότι υπάρχουν και δικαιώματα αλλά όπως φαίνεται μόνο για τους αστυνομικούς!
Πριν από περίπου τρία χρόνια, στις 6 Σεπτεμβρίου 2014 την ευθύνη της διακυβέρνησης είχε -ακόμα- η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς με τη συνεπικουρία του Ευάγγελου Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ.
Ως πρωθυπουργός, ο Σαμαράς έπρεπε να ανέβει στη Θεσσαλονίκη και να εγκαινιάσει τη ΔΕΘ. Δεν είχε καμιά όρεξη όμως να κόβει κορδέλες υπό τις αποδοκιμασίες διαδηλωτών, ούτε γούσταρε τα τηλεοπτικά πλάνα, εκτός από την αφεντιά του και τους συνοδούς του, να δείχνουν και τις συγκεντρώσεις και τις πορείες των συνδικάτων και των άλλων κοινωνικών φορέων που δεν συμφωνούσαν με την πολιτική του.
Έτσι ανέλαβε δράση η αρμόδια αστυνομική αρχή που απαγόρευσε τις “δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, συγκεντρώσεις και πορείες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης”. Η αιτιολογία -copy paste του σχετικού άρθρου του Συντάγματος- ήταν “ο σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και η αποτροπή σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής” της πόλης.
Η ΝΔ (προφανώς!) βρήκε την απαγόρευση απολύτως λογική κι ας ήταν αρκετά σαφές ότι το μόνο που κινδύνευε ήταν η δημόσια εικόνα του Σαμαρά, τα παραμύθια για το κυβερνητικό success story και οι τάχα μου αίσιες προοπτικές της κυβέρνησης. Δεν διανοήθηκε λοιπόν να αντιδράσει και ούτε έκανε λόγο για απόφαση που αποτελεί “πρόκληση για την δημοκρατική ελληνική κοινωνία”. Και σε καμιά περίπτωση δεν ισχυρίστηκε ότι η απαγόρευση επιβεβαιώνει ότι “υπάρχει άβατο” στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Προφανώς επίσης, δεν αντέδρασε ούτε η… ΠΟΑΣΥ, καθώς οι συνδικαλιστές αστυνομικοί τότε δεν εξέφρασαν “δυσαρέσκεια”, ούτε διαπίστωσαν “δειλία των διοικούντων” και πολύ περισσότερο δεν πέρασαν καν από το μυαλό τους φράσεις του είδους, “οι διοικούντες δεν θα έχουν για πολλές φορές το σθένος να ακυρώνουν ή και να καταργούν τον διάλογο”. Τώρα όμως, θεωρώντας ότι όλα αυτά είναι παρελθόν και τα έχουμε ξεχάσει, μετατράπηκαν ξαφνικά σε διαπρύσιους υπερασπιστές της ελευθερίας και των δικαιωμάτων.
Γιατί τώρα, προφανώς επειδή ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος δεν έχουν ρόλο στα πολιτικά πράγματα, και προφανέστατα επειδή η ΝΔ είναι καθηλωμένη στην αντιπολίτευση, και καθώς η συζήτηση για τα μέτρα, τις απεργίες, την αξιολόγηση και τον Σόιμπλε, δεν την ευνοεί, οι περί αυτήν, με πρώτους τους συνδικαλιστές της ΠΟΑΣΥ, κάνουν ό,τι μπορούν για να αλλάξει η ατζέντα.
Κάπως έτσι ανακάλυψαν και τις “ανοιχτές πόλεις” και επιχείρησαν να στήσουν… παλκοσένικο στην πλατεία Εξαρχείων για να τραγουδήσουν παράφωνα, και κάπως έτσι, αυτοί που αδιαφόρησαν όλα αυτά τα χρόνια για όλες τις αντιδημοκρατικές ενέργειες και απαγορεύσεις, άρχισαν να μιλούν ξαφνικά για Δημοκρατία, προβοκάροντας.
Υπό αυτή την έννοια, οι εκπρόσωποι της ΠΟΑΣΥ δηλώνοντας “θα επανέλθουμε” έχουν ένα δίκιο: η πολιτεία πρέπει να επανέλθει σε αυτή τη σκοτεινή ιστορία και να εξετάσει πώς και από ποιους στήθηκε, φέρνοντας στο φως όλες τις (γαλάζιες και φαιές) υπόγειες διασυνδέσεις.
*Ο Βαγγέλης Δεληπέτρος είναι δημοσιογράφος του News 24/7.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας